Vulin o lažnim dojavama o bombama: "Ovo je psihološki rat, da smo poslušali "Fajnl four" ne bi bio održan"

"Ovo je oblik psihološkog rata, moderni terorizam, zastrašujuće je. Nemoguće je zaustaviti te dojave, a na nama je samo da povećamo preventive. Policija na najvažnijim mestima preventivno deluje 24 sata, šaljemo ekipe u rano jutro, u tržnim centrima primetili ste pojačano prisustvo policije"

  • 5
Aleksandar Vulin Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je gostujući u jutarnjem programu TV Prva da se dojave o bombama koje su pristizale prethodnih dana u Beogradu i drugim gradovima nikako ne mogu sprečiti, da je srpska policija operativna i odgovorna i da deluje preventivno.

- Ovo je oblik psihološkog rata, moderni terorizam, zastrašujuće je. Nemoguće je zaustaviti te dojave, a na nama je samo da povećamo preventive. Policija na najvažnijim mestima preventivno deluje 24 sata, šaljemo ekipe u rano jutro, u tržnim centrima primetili ste pojačano prisustvo policije - rekao je ministar policije Vulin.

Ministar Vulin je poručio da je tokom trajanja košarkaškog Fajnal fora u Beogradu bilo dojava o bombama.

- Da smo poslušali dojave o bombama na Fajnal foru, ne bi ni bio održan. Rukovodstvo Fajnal fora je poslušalo naš savet, mi smo radili preventivno, obezbedili dvoranu i to je bilo dovoljno. Nije moguće pregledati stotine, hiljade dojava o bombi u jednom danu. Jedini način da ovo prestane je da ukinemo internet, mobilne, telegrame, pisma. Jedina zemlja koja može da se izbori sa ovim efikasno je Severna Koreja - kazao je ministar Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ocenio je da je u pitanju teroristička pretnja ne samo za Srbiju, već i ceo svet.

- Mi nemamo milion obučenih kontradiverzionih policajaca, 500.000 pasa koji će da pregledaju sve te dojave, i nekoliko miliona uređaja za praćenje. Uhapsili smo šest srpskih maloletnika koji su to radili, a kada smo ih pitali zašto su to radili, odgovor je bio "ne znam". Imali smo i slučajeve psihijatrijskih bolesnika koji su slali pretnje. Ovo je kao korona, to se jednostavno dešava, sa time mora da se živi - izjavio je ministar policije Aleksandar Vulin.

Ministar policije je rekao da je u brojnim mejlovima o dojavama o bombama kao razlog navođeno da su bombe postavljene, jer Srbija nije uvela sankcije Rusiji. „Ali, da uvedemo sankcije Rusiji, mislite da pretnje ne bi stigle sa druge strane? To je,

jednostavno, nešto sa čime morate da živite, a na nama je da uradimo maksimalnu preventivu, ono što je do nas", poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, gostujući na televiziji Prva.

BONUS VIDEO:

Video: Sastanak Vulina i Ružića zbog dojava o bombama u školama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lea

    22. maj 2022 | 13:19

    Mene cudi sto vi verujete u gluposti a te dojave su vam tu iz Beograda

  • Neki Tamo

    22. maj 2022 | 13:55

    Hahaha pa znaci bila je dojava o bombi na F4 ali ste se ipak oglusili o to i doveli oko 20000 ljudi u opasnost! Pa ko sve nama vodi drzavu.

  • Nina

    23. maj 2022 | 14:27

    A kad su teroristi najavljivali bombe?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA