≫ 

15 meseci od hapšenja klana Velje Nevolje: Početak suđenje ponovo pod znakom pitanja, odbrana traži odlaganje

Kako "Telegraf.rs" saznaje, suđenje će biti najverovatnije odloženo i to treći put po redu

  • 0

Advokatski tim koji je prihvatio da brani Veljka Belivuka i njegov klan podneo je zahtev Specijalnom sudu u Beogradu  kom traži da se ročište odloži jer nisu imali dovoljno vremena da se upoznaju sa predmetom i pripreme odbranu.

Kako "Telegraf.rs" saznaje, suđenje će biti najverovatnije odloženo i to treći put po redu.

Naime, u martu ove godine prvi proces je odložen jer se čekala odluka o izuzeću sudija i tužilaca, a samo mesec dana kasnije u Beogardu je uhapšen prvi čovek odbrane ovog ozloglašenog klana, advokat Dejan Lazarević, zbog sumnje da obavljao "prljave poslove" za grupu Darka Šarića.

Veljko Belivuk i Marko Miljković uhapšeni su, podsetimo u februaru prošle godine, optužnica je podignuta u avgustu i suđenje je u skladu sa tim trebalo uskoro da počne.

Međutim, ono je odlagano jer je sudija Zorana Trajković kojoj je predmet dodeljen otišla na bolovanje i nije se pojavljivala mesecima na poslu. Predmet Belivuk je potom prosleđen drugom veću kojim predsedava sudija Vinka Beraha Nikićević koja za dve godine odlazi u penziju nakon 37 godina radnog staža.

S obzirom na težinu i obim ovog slučaja, imajući u vidu sudsku praksu, sudija Beraha Nikićević neće uspeti da okonča slučaj do odlaska u penziju.

U tom slučaju, odnosno, ako sudija ne izrekne prvostepenu presudu pre penzije, postupak po zakonu mora da krene iz početka jer se dodeljuje novom sudiji. Što u prevodu znači da će svih 30 okrivljenih koji su obuhvaćeni u optužnici ponovo biti saslušavanmi za šta će biti potreban duži vremenski period.

Inače, sudija Beraha Nikićević i njena porodica dobili su policijsko obezbeđenje zbog ovog slučaja.

Imajući u vidu sve navedene činjenice početak suđenja Veljku Belivuku i njegovom klanu se na nazire.

Inače, optužnica protiv Velje Nevolje, Marka Mesara i 28 pripadnika ovog ozloglašenog klana postala je pravosnažna 9. novembra prošle godine, nakon što niko od okrivljenih i njihove odbrane nije uložio žalbu na istu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA