Oštetili budžet za 23,6 miliona: Krivične prijave protiv dve osobe zbog utaje poreza

Osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati

  • 3
Žena ruke dinari novac pare Foto: Shutterstock

Inspektori kragujevačke Poreske policije u saradnji sa policijom Prijepolja, podneli su krivične prijave protiv dve osobe, zbog sumnje da su utajili porez u iznosu od preko 17,4 miliona dinara i počinili poresku prevaru u iznosu od preko 6,2 miliona dinara.

Time je oštećen budžet Srbije za više od 23,6 miliona dinara.

Jedan od osumnjičenih je, u svojstvu vlasnika i odgovornog lica u privrednim društvima i građevinskoj radnji, u različitim poreskim periodima tokom 2019. i 2021. godine izbegao plaćanje PDV u ukupnom iznosu oko 13,5 miliona dinara i neosnovano tražio povraćaj u iznosu od 6,3 miliona dinara, na osnovu faktura koje su izdala privredna društva u vlasništvu dva osumnjičena lica, prenosi Beta.

Drugoosumnjičeni je u svojstvu vlasnika i odgovornog lica, po osnovu faktura dobavljača, u pojedinim poreskim prijavama tokom 2019. godine, neosnovano koristio prethodno plaćeni PDV u ukupnom iznosu od 4.168.500,00 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju do 48 sati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bravo

    30. maj 2022 | 23:17

    Pitam nadlezne kako se dolazi Do ovih skandala,??? pa neuredjeno drustvo neuredjen sistem administracije tu se nezna ni ko pije ni ko placa, ovde se otkrivaju takve stvari samo kad nekome naskodite ili mu ne ucinite nesto onda on ode i prijavi vas i onda pocinje proces, a mi nemamo tu uredjenu politiku administrativnu mi smo zakrzljali i svakome kome se obratite dobijate odgovor ,,,to nije u nasoj nadleznosti,,, Ovi su ubili ovu jadnu drzavu i idu da je uniste Do kraja. Zivi bili pa videli.

  • Mara

    30. maj 2022 | 23:15

    Eto o cemu pricam, cak ne mora bit ni politicar mi smo stvoreni da za****mo drzavu.

  • Neko

    31. maj 2022 | 09:51

    Slobodno se pozabavite i mnogim kvazi povratnicima iz inostranstva preko kojih su oprane pare iz Srbije, sema je da im se tamo salju pare, oni se kao vrate posle vise godina u nasu zemlju, pravdaju se razvodima, podelom imovine, svakakvim glupostima...da li neko oporezuje i proverava kako su oni zaista stekli taj novac u tom periodu, da li su imali i kolika primanja, da li su tamo mozda platili porez, sto je malo verovatno....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA