≫ 

Optuženi za ubistvo Simovića na Senjaku pušteni iz pritvora: Sud im odredio nošenje nanogice

Borivoje Simović ubijen je 25. juna 2020. godine oko 22.30 časova

  • 13
Borivoje Simović Foto: Večernje Novosti

Igor Vrević, Aleksandar Nikolić i Marko Mišljen, optuženi za teško ubistvo Borivoja Simovića pre dve godine na Senjaku, pušteni su danas iz pritvora, potvrdio je za Telegraf.rs Nikolićev advokat Dalibor Katančević.

Njima je sudsko veće odredilo kućni pritvor uz nanogicu.

Dalibor Katančević Advokat Foto: Nikola Anđić

Danas se na suđenju nisu pojavili članovi porodice Simović koji u predmetu imaju status svedoka-oštećenih.

Nikolićev branilac advokat Dalibor Katančević je istakao da je tu u pitanju opstrukcija suđenja, te je dao predlog da se njihovi iskazi čitaju, umesto da se čeka da svedoče.

Zbog izmene u sudskom veću okrivljeni su se ponovo izjasnili o krivici i svi su ostali pri ranije datim iskazima. Oni su odbili da odgovaraju na pitanja zastupnika oštećenih advokata Borivoja Borovića.

- Već sam odgovarao na njegova pitanja. Odgovarao sam dok nije počeo da provocira - rekao je Igor Vrević, nakon čega je još jednom objasnio kako je kobnog dana pucao, odnosno u kom mu je položaju bila ruka, što je bila tema i na prethodnom ročištu:

“Pucao sam u visini vazduha, ne u pravcu nekoga, u pravcu dvora kralja Petra i instituta za mala i srednja preduzeća. I pucao sam nasumično.”

Tokom suđenja utvrđeno je danas da Simovića u parku na Senjaku pre dve godine, nije ubio hitac okrivljenog Aleksandra Nikolića.

- Projektil izvađen iz Borivojevog tela nije ispaljen iz CZ 99 - rekao je Stojan Kostić jedan od pet sudskih veštaka različitih struka, koju su danas saslušavani.

Budući da je okrivljeni Nikolić ranije priznao da je kritične noći pucao iz pištolja baš tog kalibra, ovim veštačenjem je odbačena mogućnost da je Nikolić usmrtio Simovića.

Pored Aleksandra Nikolića za teško ubistvo praunuka generala Dušana Simovića, optuženi su i Igor Vrević i Miloš Mišljen, tako da je iz daljeg veštačenja proisteklo da je rikošetirani metak ispaljen iz pištolja CZ 88 najverovatnije iz ruku Igora Vrevića, pošto do sada nije dokazano da je Mišljen pucao, a i sam je negirao da je imao oružje. Inače, Vrević je ranije pred sudom rekao da mu je žao što je Borivoje poginuo, da je nekada bio blizak prijatelj sa njim, da su zajedno išli na utakmice, letovanja, da je mnogo puta spavao i jeo kod Simovića.

Balističar Milan Kunjadić odbacio je mogućnost da je ubijeni mladić stradao od svog metka koji je sam ispalio i koji je potom rikošetirao i pogodio ga ispod levog pazuha.

- Ne radi se o prepravljenom pištolju, nego o prepravljenom revolveru u kojem je zatečeno šest čaura. Taj revolver jer bio funkcionalno ispravan, a koristi malokalibarsku municiju zrna težine od 1, 6 do 2, 6 grama. U Borivojevom telu je pronađen metak težine 6 grama koji može jedino biti ispaljen iz kalibara viših od 7, 65. To su revolverski kalibri i pištoljski samo 9 mm.

Borivoje Simović, podsetimo, ubijen je 25. juna 2020. oko 22.30 časova. Istražitelji su odmah došli do podataka da se on kobne večeri sastao sa nekoliko osoba, kao i da je došlo do svađe, a potom i pucnjave. Posle pucnjave, Simović je privatnim automobilom prebačen u Urgentni centar, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt.

- Policija je odmah sa lica mesta uzela snimke sa sigurnosnih kamera kao i čaure pronađene na licu mesta. Takođe, pronađen je i jedan pištolj - rekao je ranije izvor iz istrage.

Spekulisao se da je pozadina obračuna na Senjaku navijačko-krimialni obračun, ali su rođaci ubijenog tvrdili da on nije kriminalac već da je "ubijen iz ljubomore".

Ubijeni je, prema nezvaničnim informacijama imao kriminalni dosije zbog napada na policiju i nedozvoljeno držanje oružja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Micojko

    4. jun 2022 | 12:39

    Iz samoodbrane pucalo 3 osobe? Iz samoodbrane pogodak u ledja? Ovo samo u nasem pravosudju moze. Sramota. Ubice na slobodi

  • Aris

    9. jun 2022 | 11:17

    Sramota za nase pravosudje, ponovo ponovo ponovo, oslobadjaju ne pitaju - dok ne ponove delo.

  • Lord

    4. jun 2022 | 08:04

    Ja prosto ne mogu da verujem sta citam,optuzeni za ubistvo,pa nanogica.Sudije su katastrofa,o advokatima necu da trosim reci,sve za pare!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA