≫ 

Loznički lekar osuđen zbog smrti dečaka Radenka: Poznato koliko će u zatvor

Dva lekara iz Beograda, koji su bili optuženi u ovom predmetu, su oslobođeni

  • 18
Radenko Nikodinovic,  Dobrivoje Bojanic FOTO: Facebook/Dom zdravlja"Dr Milenko Marin" Loznica, Nikola Tomić

Veće Osnovnog suda u Šapcu sudije Tatjane Ilić, donelo je presudu u predmetu koji se vodi zbog smrti dečaka Radenka Nikodinovića (8) iz sela Kozjaka, kod Loznice.

Dr Dobrivoje Bojanić, ortoped iz Opšte bolnice u Loznici, gde je godinama bio načelnik Ortopedskog odeljenja, osuđen je nepravosnažno na tri godine zatvora i dobio je zabranu pet godina bavljenja lekarskim poslom, javlja Pink.rs.

Dr Bojanić je, u međuvremenu, i od Lakarske komore, dobio kaznu bavljenja ortopedijom dve godine, koja mu je prošla, ali ga uprava ustanove nije vratila na Odeljenje ortopedije, već je raspoređen da obavlja poslove statistike, što i danas radi.

Dva lekara iz Beograda, koji su bili optuženi u ovom predmetu, su oslobođeni.

Presuda tek treba da stigne svim stranama, uključujući i OJT u Šapcu, koje postupa u tom predmetu.

Podsetimo, osmogodišnji Radenko Nikodinović iz lozničkog sela Kozjak, preminuo je posle, kako tvrde njegovi roditelji Milan i Zorica, neadekvatne lekarske pomoći u Loznici. Mališan je dobio sepsu koja se proširila na druge delove tela.

Tadašnjoj tragediji je prethodila bezazlena dečja igra u nedelju, 2. oktobra 2016. godine, kada je mali Radenko pao sa tobogana i polomio ruku, ispostaviće se, na dva mesta.

Roditelji pokojnog mališana, Milan i Zorica Nikodinović svedoče da je Radenku loznički doktor Dobrivoje Bojanić stavio gips na ruku, tvrdeći "da je sve u redu i da su kosti savršeno uklopljene". Međutim, njemu je ruka, kako tvrde, potpuno istrulila i mada je u Beogradu tri puta operisan, nije mu bilo spasa, s obzirom na to da se bakterija koja izaziva sepsu proširila na pluća i glavu.

Video: Kuća prazna, na grobu detinjstvo: Radenko (8) je pre 3 godine umro greškom lekara i niko nije kriv

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr

    8. jun 2022 | 09:23

    On je sve samo nije Doktor\Lekar, al da može da popije 2litre rakije u smeni to može, to nije problem i svi ga znaju kao takvog i svi ga izbegavaju

  • Strim

    8. jun 2022 | 09:03

    Sramota ! Nepravosnazno,znaci zalice se i dobice nanogicu a dete umrlo ! On da ima savesti ne bi vise usao u bolnicu. Bruka i sramota !

  • Dragan

    8. jun 2022 | 09:38

    Stvarno Sramota.Dobiti sepsu u 21 veku,to je neshvatljivo i sve je tu jasno ko je kriv…Dozivotna zabrana bavljenja lekarskim poslom,i izivljavanja na pacijentima…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA