"Čuo se prasak, tinejdžer u "hondi" je udario dete na biciklu i dao gas": Očevici nesreće na Altini u šoku

Ovim putem građani šalju apel nadležnima da im naprave ležećeg policajca na toj raskrsnici na kojoj se dogodila nesreća

  • 1

U naselju Altina juče oko 18 časova dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je maloletni (16) vozač honde udario kolima marke "honda" dečaka (13) i odmah pobegao sa mesta nesreće.

Očevici nesreće kažu da se čuo prasak i da su bili u šoku kada su videli šta se desilo.

- Sinoć oko 18 časova čuli smo prasak i odmah smo pogledali na ulicu. Dečak koji je vozio biciklu je oboren, vozio je na trotoaru. Tu je raskrsnica, dakle, nije pešački, a dete je trotoarom je išlo biciklom. Ovaj je izleteo sa desne strane "hondom", išao je nenormalnom brzinom i onda je udario dete na Ugrinovačkom putu i dao gas! Bili smo u šoku. Sam Bog ga je sačuvao. Potom su dvojica momaka pozvala policiju, u roku od pet minuta je stiglo 10 patrola i Hitna pomoć. Dete su prevezli, a onda su krenuli u poteru sa vozačem "honde". Pregledali su i kamere - kaže jedan od meštana. 

Ovim putem šalju apel nadležnima da im naprave ležećeg policajca na toj raskrsnici.

- Tu se često dešavaju udesi, mi smo stalno insistirali da se stavi pešački, plus ležeći policajac. Pismeno uručili zahtev, uradili su pešački, za ležećeg treba posebna procedura, ne znam samo šta se čeka. Uvek je bilo udesa ovde, a ovaj je išao nenormalnom brzinom. To nije primereno gradskoj vožnji. Ne daj Bože desiće se veća tragedija, pa će biti kasno - kažu meštani.

Pripadnici saobraćajne policije u Beogradu podneće krivičnu prijavu protiv šesnaestogodišnjaka zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ugrožavanje javnog saobraćaja i nepružanje pomoći maloletnoj osobi Đ. M. (13) povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Na raskrsnici ulica Ugrinovački put - Male pruge sinoć oko 20 časova policajac je pokušao da zaustavi automobil "honda civik" koji nije imao prednju registarskimu tablicu. Međutim vozač automobila nije postupio po znaku ovlašćenog službenog lica i nastavio je vožnju ka Novom Novosadskom putu.

Na Ugrinovačkom putu u visini kućnog broja 99 "honda" je prednjim delom udarila u bicikl koji je vozio Đ. M. (13).

Tom prilikom dete je povređeno i kolima Hitne pomoci preveženo u Institut za majku i dete.

Nakon toga se vozač "honde" zaustavio na Ugrinovačkom putu ispred firme "Bamiron" i utrčao u krug firme.

Parking na kojem je vozilo zatečeno pokriveno je kamerama, ali je odgovorno lice navodno reklo da ne zna ko je upravljao "hondom" i da ne može odmah da vrati snimak na kameri.

Prema našim informacijama, sinoć oko 21.30 sat na Ugrinovačkom putu ispred filme " Bamiron" patrola saobraćajne policije je zaustavila "audi A3" koji je vozila S.Đ (49) na mestu suvozača bio je Š. Đ. (16) .

On je priznao da je vozio automobil koji je prethodno učestvovao u nesreći, a auto je u vlasništvu njegovog oca.

Po nalogu tužioca Višeg javnog tužilaštva iz Odeljenja za maloletnike Š. Đ. je priveden u policijsku stanicu, gde ce biti sačinjen zapisnik o saslušavanju maloletnog lica.

- S. Đ. je mlađi maloletnik koji nije imao vozačku dozvolu, a automobil nije bio registrovan. Protiv njega biće podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu u redovnom postupku zbog Ugrožavanja javnog saobraćaja- kaže naš sagovornik.

BONUS VIDEO:

Video: Jeziva statistika: Svaki peti mladi vozač koji nastrada u saobraćaju nema dozvolu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA