≫ 

U Srbiji navodno uhapšen bivši šef ukrajinske tajne službe? Uhvaćen u BMW-u sa 700.000 evra i dva smaragda

Preti im kazna u trajanju od jedne do 12 godina zatvora

  • 9
Zaplena hapšenje Foto: MUP, Shutterstock

Jedan od donedavnih čelnika ukrajinske obaveštajne službe SBU Andrij Naumov, kojeg je predsednika Ukrajine Volodimir Zelenski smenio 31. marta optuživši ga za veleizdaju, navodno je uhapšen u Srbiji, javlja ukrajinski portal NV, a naš MUP je izdao saopštenje za ovo hapšenje, ali sa incijalima koji se poklapaju sa navedenim.

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, Odsek Niš, u saradnji sa Upravom granične policije i Upravom carina, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su državljanina Nemačke A. A. (36) i Ukrajinca A. N. (40) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca.

Policija je na Graničnom prelazu Preševo prilikom pregleda automobila marke "BMW" kojim je upravljao A. A., dok je s njim u društvu bio A. N., pronašla neprijavljen novac - 607.990 evra, 124.924 dolara, kao i dva smaragda", glasilo je u saopštenju. 

Naumov je prema pisanju Slobodne Dalmacije uhapšen, dakle, na jugu Srbije zajedno s jednim nemačkim državljaninom, navodno njegovim vozačem, pod sumnjom, kako je navedeno, za pranje novca.

Naumovu i njegovom saputniku preti kazna u trajanju od jedne do 12 godina zatvora.

Naumov je u SBU došao 2019. godine, a u julu 2021. imenovan je šefom odeljenja za unutrašnju sigurnost. Ukrajinu je, prema lokalnim medijima, napustio tek nekoliko sati pre početka ruske invazije, a svoju porodicu je ranije poslao u inostranstvo. Njega je Zelenski službeno smenio 31. marta tvrdeći da je počinio veleizdaju, nazivajući ga pritom "antijunakom" koji je prekršio svoju vojničku zakletvu.

BONUS VIDEO:

Video: Srpski carinici uhapsili Bugarina sa 30 kilograma heroina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A bre

    11. jun 2022 | 10:58

    Poneo cojk zna da je sve skupo u Srbiji.😀

  • Kosta

    11. jun 2022 | 11:19

    A šta ti to znači " navodno" ???

  • Sharac

    11. jun 2022 | 11:20

    Jos jedna izdaja Rusije od strane Srbije. Sta je drugo mogao da uradi Rus Naumov nego da pobjegne glavom bez obzira od nacista. Rodila majka nase priljeznike. Ja jad zamisljam nase carinike ja zamisljam Burdusa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA