≫ 

U Nišu "osvanuo" mural Ljepoji za čije ubistvo se tereti Belivuk: "Kad stvari postanu teške, teško se igraju"

Pored njegove fotografije ostavljena je posveta na italijanskom jeziku: "Quando ili gioco si fa duro, i duro cominciano a giocare"

  • 3
mural Milanu Ljepoji u Nišu Foto: D. K., mural Milanu Ljepoji u Nišu

Mural sa likom Milana Ljepoje Manceta, nekadašnjim "Pink Panterom" za čije se ubistvo sumnjiči grupa Veljka Belivuka, oslikan je na fasadi stambene zgrade u Rudničkoj ulici u Nišu. Osim njegovog portreta, datuma rođenja i pretpostavljenog dana smrti na zidu stoje reči napisane na italijanskom : "Quando ili gioco si fa duro, i duro cominciano a giocare", što bi u slobodnom prevodu bilo: "Kad stvari postanu teške, teško se moraju igrati".

mural Milanu Ljepoji u Nišu Foto: D. K., mural Milanu Ljepoji

Ubistvo Milana Ljepoje je jedno od sedam koje je stavljaju na teret Veljku Belivuku i njegovoj grupi. Objavljen je i snimak koji je nastao početkom decembra 2020. godine na kojem se vidi kako Ljepoju dovoze u kuću strave u Ritopek, a odnosno, snimljeno je kako stiže i njihov saradnik Dejan Tešić koji je tog jutra dovezao žrtvu.

Inače, Ljepoja je tada imao imao je ugovoren sastanak oko kupovine novog vozila, odnosno, tako je rekao supruzi. Onda je pozvao taksi, seo u njega i otišao, a kod kuće je ostavio mobilni telefon, koji je koristio za svakodnevni kontakt. Poneo je sa sobom takozvani specijal - mobilni koji služi za komunikaciju samo sa malim brojem ljudi. Potom je i taj specijal nedostupan.

Kasnije su se u medijima pojavile fotografije koje svedoče o brutalnom ubistvu Ljepoje koji je poput ostalih žrtava završio surovo mučen u kući u Ritopeku.

Milan Ljepoja bio je poznat kao akter spektakularne pljačke u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima 27. aprila 2007. On je inače bio vlasnik jedne diskoteke u Nišu, a njegov nestanak tada prijavio je njegov advokat.

Oni su tada belim "audijem" probili izlog juvelirnice u Dubaiju i maskirani fantomkama porazbijali vitrine i odneli nakit vredan oko 11 miliona evra. Kasnije ih je policija identifikovala jer su "audi" iznajmili. Jedan od članova te ekipe bio je i Milan Ljepoja. Borko Ilinčić, koji je, navodno, bio uz Ljepoju jedan od vođa, uhapšen je i isporučen Emiratima, ali je u zatvoru počinio samoubistvo. Nakit nikada nije pronađen.

Potvrđena druga optužnica protiv Veljka Belivuka i njegovog klana: Terete se za još dva ubistva

Posebno odeljenje za organizovani kriminal, na sednici veća održanoj 2. juna 2022. godine donelo je rešenje o potvrđivanju optužnice Tužilaštva za organizovani kriminal, koja je podignuta 13.4.2022.godine protiv okrivljenog Veljka Belivuka i drugih, zbog izvršenja krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela. Njima se na teret stavlja i ubistvo Nikole Mitića u avgustu 2020. godine i Gorana Mihajlovića u aprilu 2019. godine.

Vulin: Klan Veljka Belivuka odgovoran za još 4 ubistva u Atini i na Krfu, očekujemo proširenje optužnice

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je, povodom suđenja Veljku Belivuku i ostalim okrivljenim članovima njegove kriminalne grupe, da "zna da je broj ubistava (koja su počinili) daleko veći" od broja koji im se trenutno stavlja na teret.

- Dužni smo porodicama i dužni smo stradalima- rekao je Vulin i dodao da je „ne samo srpska policija, nego su i evropske policije bile šokirane brutalnošću“ te kriminalne grupe.

Vulin je naveo da je kriminalna grupa Veljka Belivuka "odgovorna za četiri ubistva u Grčkoj, dva lica u Atini i dva lica na Krfu u istom trenutku", kao i da se za sada pregovara da li će se tim ubistvima baviti srpska ili grčka policija.

BONUS VIDEO:

Video: U Belivukovoj kući pronađena mašina za mlevenje, potvrđeni tragovi DNK različitih žrtava

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N 1

    14. jun 2022 | 15:05

    U istom su rangu,dve različite grupe a ista delatnost.

  • Муса

    29. septembar 2023 | 18:41

    Тај на муралу не личи на Манцета, Манце је био булеварац живео је на булевару код зоне 2 до средње школе, после су се преселили на гробље. Као дете био је доста енергичан и прави Нишлија. Нека му је слава.

  • boxy

    14. jun 2022 | 20:56

    Pocivaj u miru legendo🙏🙏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA