≫ 

Slučaj "Braun": Milici preti duga robija, Stefan saslušan, a za trećim raspisana poternica

Inače, Milici će se suditi zajedno sa ostalima koji se sumnjiče da su učestvovali u pokušaju ovog ubistva

  • 0
Miro Culjković, Stefan Braun, pucnjava Foto: Nikola Tomić, Facebook

Stefan V. (22) koji se sumnjiči da je učestvovao u pucnjavi u noćnom klubu "Stefan Braun" u Beogradu 15. marta 2022. godine prilikom koje je Miro Čuljković, pripadnik obezbeđenja pomenute diskoteke teško ranjen, juče je saslušan u Višem javnom tužilaštvu, a Milica D., koja je bila sa njim te noći tereti se za pomoć učiniocu nakon izvršenog dela i njoj preti od 1 do 8 godina zatvora. Za trećim saučesnikom Aleksandrom Šćepanovićem raspisana je poternica.

- Stefanu V. na teret se stavlja saizvršilaštvo u pokušaju teškog ubistva. On se na saslušanju pred postupajućim zamenikom Višeg javnog tužioca u Beogradu branio ćutanjem, odnosno iskoristio je zakonsko pravo da ne iznosi odbranu u ovoj fazi postupka. On se nalazi u pritvoru, od hapšenja pre dve nedelje. Uhapšen je u Soko Banji, nakon mesec i po dana skrivanja. U vreme izvršenja krivičnog dela, Stefan V. je bio na izdržavanju kazne kućnog zatvora od 8 meseci zbog neovlašćenog držanja droge za ličnu upotrebu. Inače, u bekstvu je još osumnjičeni Aleksandar Šćepanović, za kojim je raspisana poternica. Slavoljub T. i Nikola S. uhapšeni su u martu, i tada su na saslušanju negirali da su pucali Mira Č. Milica D. se tereti za krivično delo - pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela - rečeno je za naš portal iz Višeg javnog tužilaštva.

Inače, Milici će se suditi zajedno sa ostalima koji se sumnjiče za pokušaj ubistva. Za delo koje je počinila njoj preti od 1 do 8 godina zatvora.

Podsetimo, Stefan V. (22) je u vreme izvršenja dela bio je na izdržavanju kazne kućnog zatvora od 8 meseci zbog neovlašćenog držanja droge za ličnu upotrebu.

Njemu i Aleksandru Šćepanoviću, koji je i dalje u bekstvu, na zahtev Višeg javnog tužilastva u Beogradu određen je pritvor 17. marta i naloženo je raspisivanje poternice.

Osumnjičeni je nakon svađe ispalio 7 hitaca iz pištolja u Čukljovića i pobegao.

Kako je "Telegraf.rs" pisao, nakon ranjavanja, Čuljković je drugi radnik obezbeđenja prevezao u Urgentni centar, a u toj bolnici se pojavio i B. T. koji je rekao da je bio u klubu u vreme pucnjave i da mu je potrebna lekarska pomoć. On je, kako saznajemo, u Urgentni ušao sa krvavom majicom, a kako se navodi, imao je i čeono nagnječenje.

Inače, Miro je pogođen u grudi, stomak i butinu.

Dan posle pucnjave koja se dogodila u noći između 14. i 15. marta, uhapšeni su Nikola S, Slavoljub Trajković i Milica D., osumnjičena za pomaganje napdačima, međutim oni negiraju dela za koja se terete.

Viši sud u Beogradu, na predlog tužilastva odredio je pritvor do 30 dana Slavoljubu T. i Nikoli S. koji se sumnjiče da učestvovali u pokušaju ubistva Mira Čuljkovića, šefa obezbeđenja kluba "Stefan Braun".

Sud nije prihvatio predlog da pritvor bude određen i Milici D., koja se sumnjiči da ih je odvezla sa lica mesta i pomogla im da pokušaju da se sakriju od policije.

Podsetimo, svo troje je saslušano je i oni su negirali izvršenje krivičnog dela.

Oni su, kako se navodi, negirali su da su učestvovali u pucnjavi u kojoj je teško ranjen Miro Čuljković, Milica D., kojoj se stavlja na teret pomoć učiniocima posle izvršenog krivičnog dela, izjavila je da im nije pomagala da pobegnu sa lica mesta i pokušaju da se sakriju.

Video: Ostale rupe od metaka u izlogu i prozorima: Ispred kluba Stefan Braun upucan šef obezbeđenja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA