≫ 

Doneta presuda članovima jedne od najveće narko-grupe u Srbiji: Proizvodili drogu, pa distribuirali po Evropi

Podsetimo, oni su uhapšeni sa marihuanom vrednom milion evra pre pet godina

  • 3
Viši sud, čekić i droga Foto: Marko Jovanović, MUP Srbije, Shutterstock

Vuk Popović, Obren Markešević, Zoran Božović, Miodrag Otović, osuđeni su danas u Višem sudu u Beogradu zbog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Obren i Vuk su dobili po šest godina, a Božović 8 godina zatvora, dok je Otović "prošao" sa sedam godina.

Otoviću se na teret stavljaju dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija te ga je sud osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 7 godina i 10 meseci i na novčanu kaznu u iznosu od 100.000,00 dinara koju je dužan da plati u roku od 15 dana od dana pravnosnažnosti presude.

Okrivljeni Trnavac Dalibor, Vuk Popović, Obren Markešević, Zoran Božović, Miljan Kenjić i Miodrag Otović oslobađaju se od sledećih optužbi: Trnavac Dalibor da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, krivično delo pranje novca, okrivljeni Vuk Popović i Obren Markešević da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela pranje novca, okrivljeni Zoran Božović, Miodrag Otović da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, a okrivljeni Miljan Kenjić da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Podsetimo, oni su uhapšeni sa marihuanom vrednom milion evra pre pet godina. Tada su označeni kao grupa je u laboratorijama u Češkoj proizvodila i zatim prodavala marihuanu po Evropi, a kupila pet stanova u Srbiji i tri luksuzna automobila.

U Pragu, glavnom gradu Češke, imali su četiri laboratorije u kojima su kanabis odgajali u veštačkim uslovima. U njihovim sefovima u Srbiji, u stanovima koje su kupili novcem zarađenim prodajom narkotika nađeni su evri, tačnije, u sefu koji je iznajmio Dalibor Trnavac pronađeno je 70.500 evra, u Otovićevom pronađeno je 23.500 evra. Kod Vuka Popovića u Valjevu pronađeno je 53.000 evra, a Borka Aćimovića u Gornjem Milanovc 9.900 evra.

Tada su im oduzeta tri luksuzna automobila "audi A8", "audi A6" i "škoda superb".

U zajedničkoj akciji naše i češke policije su uhapšeni Obren Markešević iz Čačka, Zoran Božović i Milan Kenjić iz Valjeva. U Češkoj su lisice na ruke stavljene Marku Tošiću iz Čačka, Borku Aćimoviću iz Gornjeg Milanovca, Nenadu Otoviću iz Pljevalja, Ivanu Vasiću iz Gornjeg Milanovca, Nenadu Pejoviću iz Kragujevca, Jovanu Stojkoviću iz Čačka i Miodragu Otoviću iz Berana u Crnoj Gori.

BONUS VIDEO:

Video: Novo hapšenje i zaplena marihuane u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ararita

    22. jun 2022 | 22:07

    Pola netačnih imena! Sedela baba pored unuka koji duvaju pa i babu opruzili da duva! A yes!

  • laki

    22. jun 2022 | 15:56

    Odmah im staviti nanogicu najmanje mesec dana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA