• 13
 ≫ 

Više javno tužilaštvo: "Hrkalović i Stefanović da iznesu saznanja zbog eventualnog postojanja krivičnih dela"

, Telegraf
 ≫ 

Nalog SUK-u prvenstveno se odnosi na proveru navoda Hrkalović u vezi sa postupanjem načelnika Odeljenja za borbu protiv droga Slobodana Milenkovića

  • 13
Dijana Hrkalović, Nebojša Stefanović

Foto: Nikola Tomić, Tanjug/Miloš Milivojević

Radi neophodnih pojašnjenja u vezi sa postupanjem Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i Sektora unutrašnje kontrole (SUK) MUP-a, VJT saopštava da u okviru postupanja po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za prikupljanje informacija i obaveštenja radi odgovarajućih provera navoda bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović, Sektor u unutrašnje kontrole MUP-a obaviće razgovore sa Nebojšom Stefanovićem i Hrkalović u svojstvu građana.

Palata pravde, Viši sud u Beogradu, Više javno tužilaštvo, Drugi osnovni sud, Drugo osnovno javno tužilaštvo

Foto: Marko Jovanović

 

Oni su pozvani da iznesu saznanja zbog ocene eventualnog postojanja elemenata krivičnih dela iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, dok u pogledu eventualnog postojanja elemenata krivičnih dela protiv službene dužnosti izvršenih od strane Hrkalovićke ili Stefanovića, isključivu nadležnost ima Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Po nalogu VJT , SUK će prikupiti i druge informacije, obaviti potrebne razgovore i pribaviti obaveštenja koja su potrebna u cilju utvrđivanja ima li elemenata nekog krivičnog dela koje je iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Nalog SUK-u prvenstveno se odnosi na proveru navoda Hrkalović u vezi sa postupanjem načelnika Odeljenja za borbu protiv droga Slobodana Milenkovića.

BONUS VIDEO:

Video: Nastavlja se suđenje državnoj sekretarki: Dijana Hrkalović stigla u Specijalni sud

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA