• 2
 ≫ 

Nebojša Stefanović stigao u MUP

, Telegraf
 ≫ 

Prva je danas ispitana Dijana Hrkalović koja je u SUK stigla u 9 časova

  • 2

Ministar odbrane Nebojša Stefanović stigao je u Sektor unutrašnje kontrole gde treba da da izjavu u svojstvu građanina o navodima koji su danima iznošeni u javnosti. 

Prva je danas ispitana Dijana Hrkalović koja je u SUK stigla u 9 časova. Ispitivanje Nebojše Stefanovića počelo je u 13 časova.

Podsetimo ukratko, bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović u svom intervjuu za „Objektiv“ optužila je Stefanovića da je prisluškivao Aleksandra Vučića, da je "namontirao" Jovanjicu i da je štitio Veljka Belivuka i pripadnike njegovog klana.

Nebojša Stefanović joj je potom odgovorio da ima saznanja da je ona bila bliska sa pripadnicima "kavačkog" klana i da je sa jednim od njih išla u Izrael.

Ovim povodom se juče oglasio MUP:

"Povodom iznetih tvrdnji i drugih navoda koje su proteklih dana putem medija iznosili ministar odbrane Nebojša Stefanović i bivša državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović, ističemo da će po nalogu Višeg javnog tužilaštva, Sektor unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije postupati u okviru svojih nadležnosti i zakonskih ovlašćenja.

Gospodin Stefanović i gospođa Hrkalović, kao nekadašnji najviši rukovodioci Ministarstva unutrašnjih poslova su pozvani na razgovor od strane Sektora unutrašnje kontrole radi utvrđivanja svih činjenica i okolnosti na navode koje su iznosili u javnosti.

Više javno tužilaštvo: "Hrkalović i Stefanović da iznesu saznanja zbog eventualnog postojanja krivičnih dela"

Radi neophodnih pojašnjenja u vezi sa postupanjem Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i Sektora unutrašnje kontrole (SUK) MUP-a, VJT saopštava da u okviru postupanja po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu za prikupljanje informacija i obaveštenja radi odgovarajućih provera navoda bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović, Sektor u unutrašnje kontrole MUP-a obaviće razgovore sa Nebojšom Stefanovićem i Hrkalović u svojstvu građana.

Oni su pozvani da iznesu saznanja zbog ocene eventualnog postojanja elemenata krivičnih dela iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, dok u pogledu eventualnog postojanja elemenata krivičnih dela protiv službene dužnosti izvršenih od strane Hrkalovićke ili Stefanovića, isključivu nadležnost ima Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Po nalogu VJT , SUK će prikupiti i druge informacije, obaviti potrebne razgovore i pribaviti obaveštenja koja su potrebna u cilju utvrđivanja ima li elemenata nekog krivičnog dela koje je iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Nalog SUK-u prvenstveno se odnosi na proveru navoda Hrkalović u vezi sa postupanjem načelnika Odeljenja za borbu protiv droga Slobodana Milenkovića.

BONUS VIDEO:

Video: Nastavlja se suđenje državnoj sekretarki: Dijana Hrkalović stigla u Specijalni sud

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok