Zaplenjeno 60 puta više cigareta nego lani: U budžet Srbije uplaćeno za oko 1,1 milijardu evra više nego 2020.

U poslednjoj zajedničkoj akciji MUP-a i Carine, zaplenjena je rekordna količina cigareta - čak 50 tona

  • 3
Zaplena cigareta Foto: MUP Srbije

Rezultati zajedničkog rada pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave carina u poslednjih godinu i po dana, koji su krunisani i poslednjom, rekordnom zaplenom 50 tona cigareta, na najbolji način demantuju sve neistine i tendenciozno iskonstruisane napade pojedinih interesnih grupa.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava carine ističu da je zajednička saradnja, koja je znatno unapređena i učvršćena u poslednjih godinu i po dana od dolaska ministra Aleksandra Vulina na čelo MUP- a i Branka Radujka na mesto direktora Uprave carina rezultirala nizom zajedničkih akcija zahvaljujući kojima je samo prošle godine u budžet Srbije uplaćeno za oko 1,1 milijardu evra više nego 2020. godine - navedeno je u zajedničkom saopštenju MUP-a i Uprave carina.

Prihodi carine u prošloj godini porasli su za 21 odsto, a ove godine rezultati su još bolji, pa su za prvih šest meseci prihodi uvećani za još 32 odsto. Za samo pola godine, u budžet Srbije uplaćeno je 830 miliona evra više nego 2021. godine, koja je inače bila rekordna godina po rezultatima, odnosno skoro 2 milijarde evra više nego 2020. godine.

I kada je u pitanju zaplena cigareta MUP i Carina se mogu pohvaliti izvanrednim rezultatima, jer samo u prvih 5 meseci ove godine zaplenjeno je 60 puta više cigareta nego 2021. godine, odnosno pronađeno je i oduzeto 63 miliona komada ovog akciznog proizvoda.

U poslednjoj zajedničkoj akciji MUP-a i Carine, a o kojoj su pisali pojedini mediji, zaplenjena je rekordna količina cigareta, čak 50 tona i presečen je još jedan organizovani lanac nelegalne trgovine akciznih proizvoda.

MUP i Carina su značajno unapredili saradnju i sa drugim državnim organima i službama bezbednosti, kao i sa policijama zemalja u regionu i Evropi, a postignutim rezultatima u zajedničkim međunarodnim akcijama umnogome su povećali ugled Srbije.

- Da iskonstruisane neistine pojedinih medija imaju za cilj samo da oblate i omalovaže rad pripadnika srpske policije govori i činjenica da carinski službenik za koga se tvrdi da je predvodio akciju i koji je predstavljen kao žrtva, zapravo ni u jednom segmentu nije bio uključen u nju, a kamoli predvodio konkretnu akciju - navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, policija je carinika uhapsila u sklopu šire akcije koja je usmerena na otkrivanje slučajeva falsifikovanih diploma visokoobrazovnih institucija, protiv njega je podneta krivična prijava zbog falsifikovanja diplome koju je priložio Upravi carina, a postupak se vodi pred Trećim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, dok mu je radni odnos prestao na njegov zahtev.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava carina ponosni su na sve zajedničke akcije i ostvarene rezultate u proteklih godinu i po dana, a posebno na ovu u kojoj je zaplenjena nikad veća količina cigareta. Nastavićemo beskompromisnu borbu protiv organizovanog kriminala, korupcije i šverca", navodi se u saopštenju uz poruku da Srbija neće biti prostor za švercovanje i nelegalnu trgovinu akciznim proizvodima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • С-17

    27. jun 2022 | 20:31

    Камо су Влаховић,Ђелић, Динкић ?????? Кад ћемо их видети иза решетака?

  • Licemerka

    27. jun 2022 | 18:57

    Živelo crno tržište cigareta!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA