≫ 

Saznajemo: Muškarac koji je vređao novinarku RTS i građane Srbije prema proceni veštaka nije uračunjiv

On je 13. juna u 06:07 sati na Terazijama prilikom uključenja reporterke RTS-a u Jutarnji program "uleteo" u kadar i prosuo tečnost iz limenke energetskog pića, a onda se okrenuo da ode

  • 22
Jutarnji program RTS skandal

Printskrin: Twitter/@Pluton45873221

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas Višem sudu u Beogradu predlog za izricanje mere bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi  V.J. koji je vređao građane Srbije.

On je je 13. juna 2022. godine u ranim jutarnjim časovima u stanju neuračunljivosti, na Terazijama, stao ispred kamere RTS-a, koja je snimala uživo uključenje i izveštavanje reporterke, pa izneo uvrede na račun Republike Srbije.

Naime, prema nalazu i mišljenju sudskog veštaka - psihijatrije, V.J. je delo izvršio u neuračunljivom stanju, usled duševne bolesti. Zbog toga tužilaštvo smatra da postoji ozbiljna opasnost da okrivljeni učini novo delo, slično ili teže krivično delo, zbog čega predlaže sudu da mu izrekne meru bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi, kako bi se postigla zadovoljavajuća remisija njegovog psihičkog stanja.

V.J. je osumnjičen da je učinio protivpravno delo, u zakonu određeno kao krivično delo Povreda ugleda Srbije nalazi se u pritvoru.

On je 13. juna u 06:07 sati na Terazijama prilikom uključenja reporterke RTS-a u Jutarnji program "uleteo" u kadar i prosuo tečnost iz limenke energetskog pića, a onda se okrenuo da ode.

Potom se vratio u kadar, stao pored reporterke i pokazujući prvo dva prsta, a potom i srednji prst na obe ruke, uvredljivo, sa psovkama govorio o Srbiji, nazivajući je i "fašističkom" državom. V.J. je državljanin Srbije koji živi u Nemačkoj i nema prijavljeno prebivalište ili boravište u Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vitez koja

    28. jun 2022 | 14:14

    Pa logično ko još normalan i uračunljiv se pojavljuje i gleda RTS 🙄🤦‍♂️🤷‍♂️

  • kralj

    28. jun 2022 | 14:52

    Pun Balkan takvih!

  • Jovan

    28. jun 2022 | 14:29

    Има ли неко ко може да нас обавести колико је оваквих на улици. Мислим да је то за нас важно питање.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA