Oglasilo se tužilaštvo povodom otmice mladića u Bačkom Jarku: Osumnjičen policajac, preti mu 12 godina zatvora

Otet 22-godišnji mladić zbog navodne predaje novca na ime nepostojećeg duga

  • 5
Policija automobil rotacija

Foto: Shutterstock

Povodom interesovanja javnosti za događaj od dana 26. 06. 2022. godine, kada je u Bačkom Jarku, opština Temerin, radi predaje novca otet oštećeni D. P (22), koji je tom prilikom zadobio telesne povrede, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu obaveštava javnost da je donelo Naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih S. S. i S. M., zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo Otmica kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije članom 134, stav 2, za šta je zaprećena kazna zatvora u trajanju od 3 do 12 godina.

U toku do sada preduzetih radnji i mera, na osnovu naloga javnog tužilaštva, osumnjičeni S. S. i S. M. su uhapšeni, te im je bilo određeno zadržavanje do 48 časova.

Osumnjičeni su u zakonskom roku privedeni i saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, nakon čega je javno tužilaštvo Višem sudu u Novom Sadu predložilo određivanje pritvora.

- Kako se sumnja, S. M. i S. S. su oštećenom zadali više udaraca rukama, nogama, palicom i pištoljem i zahtevali od njega 400 evra na ime nepostojećeg duga, što su snimili i snimak poslali devojci oštećenog - saopšteno je ranije iz policije.

Povodom ovog događaja, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će u toku vođenja istrage hitno i detaljno preduzimati dokazne radnje, nakon čega će u skladu sa zakonom donositi dalje procesne odluke, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milano

    28. jun 2022 | 19:30

    Otmica po zakonu plus uterivanje duga ispod 20 godina nesme da bude plus policajac +5 godina više !

  • Luci 👹

    28. jun 2022 | 19:43

    Dug je dug i treba da se dogovoreno vrati jer je kamata skupa,dođe i đavo po svoje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA