≫ 

5 pitanja na koja istražitelji traže odgovor za užas kod Leskovca: Ivan nađen zazidan u buretu, Biljana u šupi

Nad ovim slučajem obavio se veo crne misterije i otvorena su mnoga pitanja na koja istražitelji za sada nemaju odgovor.

  • 3
Zločin kod Leskovca Veliko Trnjane obešena Biljana Stojanović, Ivan Stojanović

Foto: D.K., Facebook

Telo Biljane Stojanović (38) otkriveno je u utorak u šupi u dvorištu porodične kuće u selu Veliko Trnjane kod Leskovca, a istog dana pronađeno je i telo njenog supruga Ivana (40) u podrumu, odnosno, u zabetoniranom buretu. 

Biljana se, kako je navedeno, sama ubila, odnosno otrovala, a Ivan je prema prvim informacijama ubijen nožem, pa "spakovan" u bure. Njegovo telo pronašao je slučajno njegov rođeni brat policajac Nenad kada je sišao u podrum i primetio neobičnu betonsku "izbočinu". Uzeo je malj i počeo da udara, a kada je razbio beton pronašao je svog rođenog brata. Inače, Ivan je radio u Rusiji, a Biljana je pričala da se on vratio na rad u pomenutu zemlju i da ga zato nema.

Inače, Biljana i Ivan imaju troje dece, dve ćerke i jednog sina.

Nad ovim slučajem obavio se veo crne misterije i otvorena su mnoga pitanja na koja istražitelji za sada nemaju odgovor.

Ko je ubio Ivana?

Biljana presudila je sebi trovanjem u pomoćnoj prostoriji, a na dan njene sahrane Ivanov brat policajac Nenad našao je njegovo telo. Iako su mnogi, počev od Ivanove porodice i javnosti odmah označili Biljanu kao ubicu, to još uvek nije dokazano. I da ga je, recimo, ona ubila, prema rečima stručnjaka, ovaj zločin nije mogla sama da izvede.

- Kako sam video, prema prvim pretpostavkama, ona ga je navodno ubila. Ali, iz mog dugogodišnjeg iskustva, ona nikako nije mogla sama da ga ubije, da ga tako spakuje, a posebno ne da stavi te blokove od betona, cigle, šta god da je bilo... To nije mogla sama da nazida. Organi reda ovo moraju mnogo dobro da ispitaju jer se tu krije nešto... da tako kažem, mnogo više od "običnog" zločina, tu je motiv vrlo "zapetljan". To je zaista jako čudno, mislim da je imala jako dobrog pomagača... - kaže kriminolog Dobrivoje Radovanović za Telegraf.rs.

Za sada je poznato da je ubijen sečivom, odnosno, nožem.

Obdukcija je obavljena na Institutu za sudsku medicinu u Nišu. Prema našim informacijama, veštak se izjasnio da su rane dosta stare ali da nije poznato kada su nastale zbog stanja u kojem se telo nalazi. 

Zašto niko iz porodice nije reagovao na njegovo nejavljanje iz Rusije?

Biljana je, kako su naveli Ivanovi roditelji Jovan i Ruža, rekla svima da se on vratio u Rusiju, a od tada je prošlo tri godine. Meštani su takođe verovali u tu priču. Međutim, tek sada je otkriveno da je zabeležen Ivanov ulazak u Srbiju pre tri godine, ali ne i izlazak. Na tu priču "naseo" je i Ivanov rođeni brat Nenad koji je policajac.

- On je kao otišao pre tri godine u Rusiju, međutim, ništa od tada nismo čuli... Pitali smo nju da li se Ivan javljao, Biljana sve vreme viče jeste, a nama se nikad nije javio. Uvek je nalazila neke izgovore što ne može sa nama da priča. Tamo imam troje unučadi, pa pitam njih, a oni kažu, mama kaže da tata ne može da se javi, jer nema vremena. Bili smo na njenoj sahrani, njene sestre nas napadaju tamo što se Ivan nije javio, a on mrtav u buretu... Tek sada se to otkrilo... Pa kako može da se javi kada je mrtav - kaže otac Jovan.

Komšije takođe pričaju istu priču.

- Govorila nam je da joj se javlja, ali da ne može da dođe u Srbiju te zbog korone, te ovo, te ono... Svi smo mislili da je našao drugu tamo i da je otišao od nje, kad ono on mrtav - kažu meštani.

Dobrivoje Radovanović kaže da je, ako je Biljana to uradila, iskoristila naivnost okoline.

- Definitivno je iskoristila naivnost okoline, a pogotovu rođenog brata koji je policajac. Da oni ne provere šta je stvarno sa njim, zašto ne može da se javi, o čemu se tu stvarno radi mi je čudno i nemoguće. Jedino ako su bili u svađi sa Ivanom, a koliko vidim iz medija nisu. Tu se nešto vrlo krije, tu postoji treća osoba koja sve zna i koja krije istinu - kaže on.

Postavlja se pitanje, kako je moguće da niko iz porodice nije reagovao na to njegovo nejavljanje toliko dugo?

Ko je slao poruke deci?

Ivan i Biljana imali su troje dece, dve ćerke od kojih je jedna punoletna i sina. Biljana je organizovala slanje poruka deci kako bi oni verovali da je sve u redu.

Deca kažu da im je otac slao poruke, da bi im napisao da je sve okej, ali da ne može da stigne da se javi, jer ima puno posla. Za jednu poruku je komšinica potvrdila da je poslala jer ju je Biljana zamolila da to uradi, ali ko je slao ostale poruke u protekle tri godine?

Šta je motiv Ivanovog ubistva?

Motiv njegovog ubistva apsolutno je nepoznat, obzirom da se ne zna ko je ubica. Meštani kažu da je Ivan mučio, maltretirao i tukao Biljanu. Da je njenu sestru ostavio muž kada je otišao da radi u Rusiji. Kažu da je Biljana mislila da je on vara u Rusiji.

Međutim, sa druge strane, neki kažu da je Biljana imala ljubavnika. Prvo se spekulisalo da je reč o jednom muškarcu koji je advokat, ali je istragom utvrđeno da on nije povezan sa zločinom, kao i to da nije bio u vezi sa njom, već da joj se "samo pomagao", jer je imala troje dece.

Zašto se ubila Biljana?

Biljana Stojanović odnela je tajnu svog samoubistva u grob, a možda i Ivanovog ubistva...

Video: Ispovest komšinice: U podrumu kuće u selu kod Leskovca nađeno telo muškarca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA