• 0

Tužilac Nenad Stefanović o radu za proteklih šest meseci, saradnji sa policijom i Odeljenju za nadzor

Posebno je poboljšana saradnja sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, kao i sa Bezbednosno informativnom agencijom, koje se ogledaju u uspešnoj realizaciji akcija usmerenih ka suzbijnaju svih oblika kriminaliteta iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu

  • 0
Nenad Stefanović

Foto: Nikola Anđić

Od 1. januara 2022. godine, kada je na funkciju stupio Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović, organizacionim i kadrovskim izmenama, rad njegovih zamenika kao i svih odeljenja Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, podignut na efikasniji i delotvorniji nivo, što pokazuju i rezultati u radu.

Posebno je poboljšana saradnja sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, kao i sa Bezbednosno informativnom agencijom, koje se ogledaju u uspešnoj realizaciji akcija usmerenih ka suzbijnaju svih oblika kriminaliteta iz nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Nenad Stefanović

Foto: Nikola Anđić

 

Podsećamo da je odlukom tužioca Stefanovića u februaru formirano novo Odeljenje za nadzor, sa ciljem ujednačavanja postupanja i prakse, kako ovog tužilaštva tako i svih 6 osnovih javnih tužilaštava sa teritorije njegove nadležnosti. 2

Takođe, tužilac Stefanović je odredio kontakt tačke za brzo identifikovanje i procesuiranje izvršilaca krivičnih dela u vezi sa nasiljem na sportskim priredbama, krivičnih dela izvršenih protiv pripadnika Mistarstva unutrašnjih poslova, kao i protiv advokata.

U cilju vraćanja poverenja građana u rad pravosuđa, kao i preciznijeg, tačnijeg i blagovremenog informisanja javnosti, Više javno tuzilastvo u Beogradu intenzivno radi i na povećanju transparetnosti svog postupanja. Zbog toga je u maju mesecu uspostavljena služba za odnose sa javnošću, kojom rukovodi bivši novinar, sa dugogodišnjim iskustvom u izveštavanju iz oblasti sudske hronike i pravosuđa u celini. 

Od 5. maja zaključno sa 30. junom, tužilaštvo je objavilo ukupno 186 informacija o svom postupanju, od čega su 77 saopštenja za javnost, a 109 odgovori na novinarska pitanja, što je do sada najveći broj objava koje je dalo neko javno tužilaštvo u Srbiji. Takođe, tužilaštvo je na od 57 primljenih zahteva za informacije od javnog značaja od početka godine, udovoljilo na 53 zahteva, a samo četiri zahteva je odbilo u skladu sa članom 9, stav 1, tacka 2 Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

(Telegarf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima