≫ 

Zaplenjeno skoro 100.000 evra na Horgošu, dolaze iz Nemačke sa "plenom": U jednom danu zabeležena 3 slučaja

Postupak prijavljivanja gotovog novca na granici traje svega nekoliko minuta, ali se mnogi putnici ipak svesno izlažu riziku da budu otkriveni i da se nađu u prekršaju

  • 0
Zaplena novca na graničnom prelazu Horgoš Foto: Uprava carina Republike Srbije

Na prelazu Horgoš carinici su u utorak u saradnji sa policijom otkrili tri slučaja neprijavljene veće sume novca i zaplenili skoro 100.000 evra.

Postupak prijavljivanja gotovog novca na granici traje svega nekoliko minuta, ali se mnogi putnici ipak svesno izlažu riziku da budu otkriveni i da se nađu u prekršaju.

Najpre je oko 10 časova na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen automobil "audi" nemačkih registarskih oznaka, kojim su dvojica putnika putovala iz Nemačke ka Srbiji, saopštavaju iz MUP-a.

Na uobičajeno pitanje carinika o robi za prijavljivanje obojica su tvrdila da sa sobom nose samo lični prtljag, što je i potvrđeno.

Međutim, na pitanje koliko gotovog novca nose sa sobom, suvozač je prijavio 2.500 evra, dok je vozač rekao da kod sebe ima oko 5.000 evra.

To je bilo daleko manje od onoga što su carinici kod njih pronašli tokom pregleda, jer se ispostavilo da suvozač u ličnoj torbici nosi čak 90.400 evra, a vozač 14.600.

Nakon što im je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, do okončanja sudskog postupka privremeno je zadržana suma od ukupno 85.000 evra.

U drugom slučaju za detaljnu kontrolu je izdvojen "BMW" nemačke registracije, kojim su iz Nemačke ka našoj zemlji putovala dvojica stranih državljana.

Oni su prilikom susreta sa carinicima rekli da imaju po 10.000 evra kod sebe, da bi potom kontrolom kod njih bila pronađena suma od 31.570 evra.

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos deviza, dok će o sudbini preostalih 11.570 evra odlučivati nadležni sud u prekršajnom postupku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA