Nesvakidašnja smelost putnika: Preko sedam kilograma srebrnih novčića i poluga nosio je u ručnom prtljagu

Cariniku, koji ga je zaustavio i pitao da ima nešto da prijavi, odgovorio je odrično, rekavši da sem ličnog prtljaga ne nosi ništa sa sobom

  • 0
Pokušaj kijumčarenja sedam kilograma srebra na Aerodormu Nikola Tesla Foto: Uprava carina Republike Srbije

Na Aerodromu "Nikola Tesla" carinici su jučena sprečili pokušaj jednog putnika da u ručnom prtljagu prokrijumčari 51 srebrni novčić i 7 srebrnih poluga od po jedan kilogram.

Naime, pomenuti putnik je doputovao letom iz Minhena, preuzeo prtljag i uputio se ka zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, saopštavaju iz MUP- a.

Cariniku, koji ga je zaustavio i pitao da ima nešto da prijavi, odgovorio je odrično, rekavši da sem ličnog prtljaga ne nosi ništa sa sobom

Prilikom skeniranja njegovog kofera, koji osim što je bio neuobičajeno težak, uočene su i nepravilnosti, zbog čega je prtljag i detaljno pregledan. Carinici su u njemu pronašli 51 srebrni novčić i 7 kilograma srebra u polugama, čija će vrednost naknadno biti procenjena.

Neprijavljeno srebro zadržano je do okončanja prekršajnog postupka, pokrenutog protiv putnika pred nadležnim sudom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA