≫ 

Siniši Jasniću pritvor da ne bi uticao na svedoke: Osumnjičen da je kao direktor oštetio Srbiju za 68 miliona

Jasnić je juče na saslušanju detaljno izneo svoju odbranu

  • 1
Siniša Jasnić Foto: Medija centar Beograd

Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Siniši Jasniću (57) koji se sumnjiči da je u svojstvu direktora privrednog društva „Evropske univerzitetske igre 2020“ d. o. o. Beograd sa 45-godišnjim muškarcem, za kojim se traga, zloupotrebama oštetio budžet Srbije za 68.554.200 dinara.

Sudija je Jasniću 14. jula odredio pritvor da ne bi uticao na svedoke, potvrdila je za Tanjug portparol Višeg suda u Beogradu Tatjana Matić.

Jasnić je juče na saslušanju detaljno izneo svoju odbranu, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.

Naime, kako je ranije saopštilo tužilaštvo, Jasnić se sumnjiči da je kao direktor privrednog društva „Evropske univerzitetske igre 2020“ d.o.o. Beograd, od decembra 2017. do marta 2018. godine, sa 45-godišnjim muškarcem, bez sprovedenog postupka javne nabavke, dodelio izradu master plana za organizaciju evropskih univerzitetksih igara jednom privrednom društvu iz Novog Sada, za iznos od 572.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Inace, master plan je prethodno izradila jedna osoba kome je Jasnić obećao nakadnu od 30.000 evra.

Na ovaj način su, kako se sumnja, Jasnić i 45-godišnji muškarac koji je u bekstvu, pribavili korist jednom privrednom društvu u Novom Sadu, oštetivši budžet Republike Srbije za 68.554.200 dinara.

Tužilaštvo je tada takođe podsetilo da je Siniši Jasnicu u toku suđenje u drugom postupku po optužnici Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zbog sumnje da je izvršio krivično delo Pronevera, odnosno jer je prisvojio za sebe novac koji mu je bio poveren u radu, kao predsedniku udruženja "Univerzitetski sportski savez Srbije".

Na taj nacin je, kako se sumnja, oštetio budžet Republike Srbije za više od 10.2 miliona dinara, "Univerzitetski sportski savez Srbije" za 2.97 miliona dinara, a u zbirnom iznosu je pribavio korist za sebe.

Nastavak suđenja u ovom postupku zakazan je za 9. septembar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Peh

    15. jul 2022 | 12:45

    Imao Siniša samo peh jer ne budu svi otkriveni a ima ih mnogo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA