≫ 

Slobodan Milenković oslobođen čuvanja tajnosti podataka da bi mogao da da iskaz

Višem javnom tužilaštvu u Beogradu dostavljena je odluka ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina kojom se Slobodan Milenković oslobađa čuvanja tajnosti podataka

  • 5
Slobodan Milenković Senta Foto: Marko Jovanović

Višem javnom tužilaštvu u Beogradu dostavljena je odluka ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina kojom se Slobodan Milenković oslobađa čuvanja tajnosti podataka za potrebe davanja iskaza pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Ova odluka se odnosi na svega nekoliko pitanja koja su Milenkoviću postavljena u okviru predistražnog postupka i nose oznaku "strogo poverljivo", dok sva ostala pitanja nisu označena stepenom tajnosti.

Odluka je doneta na zahtev Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u skladu sa Zakonom o tajnosti podataka, koji propisuje da rukovodilac organa javne vlasti može na zahtev nadležnog organa da oslobodi lice dužnosti čuvanja tajnosti podataka posebnom odlukom kojom se predviđaju i mere zaštite tajnosti podataka, ali samo za namene i u obimu u kojem je podnet zahtev nadležnih organa.

Takođe, odluka je doneta i u skladu sa Uredbom o posebnim merama fizičko-tehničke zaštite tajnih podataka.

Po prijemu ove odluke, Više javno tužilaštvo u Beogradu je uputilo novi poziv Milenkoviću za razgovor u svojstvu građanina za utorak, 19. jul.

Podsećamo da se razgovor sa Milenkovićem obavlja u cilju provera zakonitosti njegovog rada, kao načelnika Odeljenja za borbu protiv droga UKP Beograd, a nakon navoda pojedinih medija i bivših visokih funkcionera MUP-a iznetih u javnosti prethodnih sedmica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • posiden

    15. jul 2022 | 17:53

    Senta Srbija je uz tebe!👍

  • Postar011

    15. jul 2022 | 18:55

    On je mogao da bude šta je hteo, a izabrao je najteže. I umesto da se pred palatom pravde nadje jedno 1000 istomišljenika, da podrže ovog mladog čoveka, nigde nikoga. Ali nije baš nigde nikoga. Kolege su bile uz njega. To je najveća podrška. Nadam se da će ovaj mladi čovek izdržati pritiske. Slobodane, po rudarski, sretno.

  • BG-1

    15. jul 2022 | 17:45

    Nešto ovi policajci često pred sudom daju privatne izjave,ljudi od poverenja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA