≫ 

Tragedija u Nišu: Žena izgorela u stanu, partner uhapšen zbog pretnji će da digne CZS u vazduh

Vatra je izbila na poslednjem spratu trospratnice a pretpostavlja se da ga je izazvala upaljena sveća s obzirom na to da Vladica u svom stanu nije imao struju

  • 3
Požar u Nišu Foto: Telegraf/Dragana Kocić

Jedna žena smrtno je stradala sinoć oko 23.30 sati u požaru koji je izbio u stanu Vladice V. (42) u stambenoj zgradi u ulici Palih boraca u niškom naselju Pantelej. Nesrećna Nišlijka bila je sama u trenutku kada je došlo do paljevine jer je njenog partnera uhapsila policija nakon što je pretio da će aktivirati eksploziv u Centru za socijalni rad nezadovoljan što nije dobio novčanu pomoć. Vladica je stan koji je izgoreo dobio od Centra na korišćenje, jer je ova zgrada i namenjena socijalno ugroženim osobama. Međutim, kako tvrde njegove komšije, stalno je pravio probleme jer je sklon alkoholizmu a imao je ozbiljne sukobe sa zakonom pa je zbog pokušaja silovanja pravosnažno osuđen.

Vatra je izbila na poslednjem spratu trospratnice a pretpostavlja se da ga je izazvala upaljena sveća s obzirom na to da Vladica u svom stanu nije imao struju. Sveta Stojiljković, koji živi sprat ispod, kaže da je oko 22 sata čuo da je povučena voda iz kazančeta u kupatilu te da zbog toga zna da je žena u to vreme bila živa.

- Spavao sam kada me je oko 22.30 sati probudio domar, kazao je da se dimi iz Vladičinog stana i da izlazimo napolje. Svi smo istrčali ispred zgrade, vatra je bila ogromna, vatrogasci su gasili požar do zore. Pretpostavljam da se ta žena ugušila, znam da je pila, viđao sam je u alkoholisanom stanju. Međutim, ne znam ništa o njenom identitetu jer je komšija imao običaj da dovodi razne žene koje bi s vremena na vreme boravile kod njega. Ova je bila neka nesrećnica, uzimao joj je novac, koliko sam čuo i ličnu kartu da ne bi mogla da ode. Ona je jadna prosila ispred obližnje crkve, da bi imali za hleb ali i za rakiju. Verujem da nije mogla da pobegne od požara jer je on običavao da kada izađe, zaključa vrata da ga ne bi napustila – priča Stojiljković.

Kaže da je u vreme izbijanja vatrene stihije Vladica bio u policiji.

- Stalno je išao u Centar za socijalni rad i tražio pare koje bi propio. Dobijao je po petnaest, dvadeset hiljada ali mu nikada nije bilo dosta. Kako sam čuo, pretio je da će da raznese službenike Centra pa su oni pozvali policiju i verujem da je uhapšen jer ga više nisam video. Strašan je čovek, kockar, kriminalac, mogli smo svi da nastradamo zbog njega. Tu je živeo desetak godina a poslednje tri nije imao ni struju ni vodu. Sve stvari iz stana je prodao iako ih je dobio samo na korišćenje. Moj stan je uništen, voda kojom su gasili požar me je potopila, ćebetom sam je skupljao. Zidovi su mokri, morao sam struju da isključim, sve njegovom krivicom – žali se Stojiljković.

Njegova komšinica Dubravka Živić potvrđuje da je Vladica veoma problematična osoba.

- On je više u zatvoru nego u slobodi, svi se plašimo od Vladice, bio je sa jednom, pa sa drugom ženom... Ova poslednja ga je pazila, kupovala mu i da jede i da pije, ali je on stalno pravio probleme. Taj stan je bio prazan, on je sve prodao, ne znam ni na čemu su spavali s obzirom na to da je sve izneo. I nažalost, on nije jedina problematična osoba, ovo je zgrada socijalnog stanovanja, tu se svašta dešava. Ljudi se tuku, ima dosta nasilnika, kradu struju, na sve strane vise kablovi, svi smo u opasnosti – vajka se Dubravka.

Kako saznajemo u Centru za socijalni rad, Vladici ovo nije prvi put da izaziva incidente.

- On to stalno radi, na dva, tri dana dolazi i traži novac i uvek preti. Ovoga puta nikako nije hteo da se smiri pa smo pozvali policiju. Kada smo mu dali stan bio je potpuno opremljen, on je sve to prodao, uključujući šolju i bojler pa smo mu dali pare da sve to opet kupuje – rečeno je u ovoj ustanovi.

Vladica je pravosnažno osuđen 2020. godine na šest godina zatvora zbog pokušaja silovanja jedne Nišlijke na Železničkoj stanici u Nišu. On je zaskočio žrtvu i pokušao da je napastvuje ali je ona uspela da se odbrani tako da joj je oteo mobilni telefon i 300 dinara. Za sada nema informacija zbog čega nije upućen na izdržavanje ove kazne.

Kako saznajemo, zbog pretnji osoblju Centra za socijalni rad Vladici je određeno zadržavanje do 48 sati zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti.

Video: Očevidac požara u Nišu, u kome je poginula žena: Komšija je imao običaj da zaključa da ga ne napusti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Саша

    23. jul 2022 | 14:02

    Шта ради правосуђе и полиција у овој земљи?! Да ли ова земља уопште има закона? Људи препуштени сами себи.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA