≫ 

8 godina od ubistva Tijane Jurić u Bajmoku: Ovo je lik monstruma Dragana Đurića koji se NIKADA nije pokajao

Niko nikada nije otkrio motiv ubistva devojčice, a na pitanje sudije zašto je to uradio optuženi je rekao: "Ne znam".

  • 6
Dragan Đurić Dragan Đurić / Foto: Facebook/Dragan Djuric

Kako nazvati čoveka koji se više od 3 sata izživljavao nad devojčicom Tijanom Jurić, pa je na kraju ubio i 12 dana živeo normalnim životom. Malo je reći monstrum.

Ovaj zločin 8 godina ledi krv u žilama svakome ko pročita detalje iz optužnice protiv Dragana Đurića iz Surčina.

Niko nikada nije otkrio motiv ubistva devojčice, a na pitanje sudije zašto je to uradio optuženi je rekao: "Ne znam". Osuđen je na 40 godina robije. 

Dragan Đurić Dragan Đurić / Foto: Facebook/Dragan Djuric

Znao je Dragan da posle ubistva kako da se otarasi leša, da dođe kući, da 12 dana živi svoj život.

Policija ga je uhapsila u na poslu. Sekao je meso. Sve je o zločinu ispričao, ali ne i zašto ga je počinio.

Danas osam godina kasnije nalazi se u zatvoru. Niko ga ne posećuje već mesecima. Do tada mu je bila jedino majka.

Nema zahteve, radi ono što mu se kaže. Jednom rečju miran.

Tokom suđenja nije izjavio saučešće porodici niti je iskazao bilo koji vid kajanja.

Tijanina smrt Srbiji je donela kaznu Doživotnog zatvora za ubice dece usvajanjem "Tijaninog zahteva".

Tog 25. jula 2014. godine u Bajmoku nestala je Tijana Jurić.

Saška, Tijana i Igor Jurić Foto: Facebook/Igor Jurić

Vest

Do Tijaninih najmilijih užavajuća vest da je njeno telo pronađeno na zapuštenom smetlištu u naselju Čonoplja u opštini Sombor stigla je 7. avgusta.

Tijana je, u petak veče, tog kobnog 25. jula, vozom otišla u Bajmok gde joj žive baba i deda sa majčine starne. Stigavši u selo, javila se majci a zatim otišla na turnir u malom fudbalu u Rati. Veče je provela sa svojim prijateljima.

Oko ponoći je krenula kući, u društvu jedne devojčice i dečaka. Na sred puta, odlučila je da krene nazad ka Rati, kako bi jednom drugu vratila duksericu koju je isto veče pozajmila. Rastali su se kod bifea udaljenog svega 200 metara od bakine kuće.

Vraćajući se sama istim putem, Tijana je išla Ulicom JNA. Na uglu ulica Tri istarske žrtve i Njegoševe srela je drugare oko pola sata posle ponoći. Na pitanje kuda se uputila, odgovorila je da ide da vrati pozajmljen duks.

Nastavila je ulicom Tri istarske žrtve, prešla prugu i krenula zemljanim putem koji vodi do sportskog terena na kojem ju je čekao drug čiju je duksericu pozajmila. Kako dugo nije došla, drug sa terena krenuo joj je u susret.

Tijane, međutim, nije bilo, a na zemljanom putu, stotinak metara dalje, nalazila se njena bela patika kao i veštački nokat.

Potraga 

Potraga za Tijanom počela je iste večeri oko jedan sat posle ponoći. Policija se u potragu uključila oko pola sata kasnije, a za njom i žandarmerija.

Nekoliko dana kasnije, 29. jula, tadašnji ministar policije Nebojša Stefanović saopštio je da je signal Tijaninog mobilnog telefona poslednji put detektovan na udalljenosti od dva kilometra od graničnog prelaza prema Mađarskoj.

Dani su proticali bez ikakvih informacija o Tijani, a onda je 13. dana potrage, 7. avgusta oko pola jedan noću, objavljeno da je uhapšen njen otmičar, a da je telo pronađeno u blizini Sombora, 23 kilometra od mesta na kojem je oteta. Devojčicu je silovao, a zatim ubio Dragan Đurić, mesar iz Surčina.

- On je u noći između petka i subote bio u Bajmoku, udario Tijanu svojim vozilom, prišao joj, nije bila teško povređena kada je počela da traži pomoć, on ju je uhvatio za vrat, udarao, ubacio u svoje vozilo, odvezao u atar - rekao je tada ministar na konferenciji i dodao da je devojčica tu i ubijena.

Zadavio ju je duksericom, a telo pokrio zemljom koju je kupio majci za cveće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Auu

    25. jul 2022 | 16:40

    Tijana volimo te anđele nećemo te zaboraviti lepotio naša💔✝️☦️😭.Vi dragi novinari sklonite sliku ovog krvnika monstruma da ne gledamo nije nam dobro hvala.

  • Saša

    25. jul 2022 | 16:56

    Za većinu nas je monstrum ali ima neki ovde što simpatiše ovakve poput njega, Berberina, Marjanovića...

  • Pera

    25. jul 2022 | 21:37

    Ove bolesnike što podržavaju ovog psihopatu uhapsiti i zatvoriti sa njim u istu celiju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA