≫ 

Varala poznatu firmu u Kragujevcu, ukrala 10 miliona od prodaje peleta: Mariji preti duga "robija"

Osumnjičenoj se na teret stavlja krivično delo Pronevera u obavljanju privredne delatnosti za koje je zaprećena kazna od 2 do 12 godina zatvora

  • 1
Hapšenje, žena, devojka Foto: Shutterstock

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas je saslušana Marija S. iz Beograda zbog sumnje da je oštetila privredno društvo"Radijator inžinjering" iz Kraljeva za više od 10 miliona dinara.

Osumnjičenoj se na teret stavlja krivično delo Pronevera u obavljanju privredne delatnosti za koje je zaprećena kazna od 2 do 12 godina zatvora.

Sumnja se da je Marija S, kao računopolagač u PD "Radijator inžinjering" pribavila sebi protivpravnu imovinsku korist od 10.134.736,80 dinara, tako što je novac od prodatog peleta zadržavala za sebe, umesto da uplati na račun privrednog društva, koje je oštetila za pomenuti iznos.

Osumnjičena je na saslušanju negirala izvršenje krivičnog dela koje joj se stavlja na teret. Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da Mariji S. odredi odredi pritvor da ne bi uticala na svedoke.

BONUS VIDEO:

Video: U velikoj akciji policije uhapšeno 28 osoba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zox

    28. jul 2022 | 11:36

    Znači 10 miliona dinara ljudski život košta u Srbiji, za ubistvo propisana je slična kazna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA