≫ 

Vozači, pažnja! Policija od 29. jula strogo kontroliše ovih 5 stvari

Uprava saobraćajne policije skreće pažnju da većina poginulih vozača i putnika u vozilu nije koristila sigurnosni pojas, kao i da su tri od četiri poginula vozača motocikla upravljala motociklom bez vozačke dozvole odgovarajuće kategorije

  • 4
Saobracajna policija, brzina, alkohol, merenje alkohola, brzine, kontrola Foto: Tanjug/OMK MUP Republike Srbije

Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova će, u periodu od 29. jula do 2. avgusta, na teritoriji cele zemlje sprovesti akciju pojačane kontrole saobraćaja, s obzirom da se tokom predstojećeg vikenda očekuje pojačana frekvencija saobraćaja zbog smene turista, kao i zbog činjenice da je od početka meseca izgubilo život 48 učesnika u saobraćaju.

Akcija će biti usmerena na otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine, nepropisnog preticanja, upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, nekorišćenja sigurnosnog pojasa, kao i nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje.

Kako bi se povećala bezbednost pešaka, brzina će biti merena i u zonama pešačkih prelaza na kojima je u prethodnom periodu dolazilo do ugrožavanja njihove bezbednosti.

Uprava saobraćajne policije skreće pažnju da većina poginulih vozača i putnika u vozilu nije koristila sigurnosni pojas, kao i da su tri od četiri poginula vozača motocikla upravljala motociklom bez vozačke dozvole odgovarajuće kategorije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve građane da u narednom periodu povećaju opreznost, da pokažu potrebnu dozu odgovornosti i da poštujući propise doprinesu poboljšanju stanja bezbednosti saobraćaja na putevima.

Video: Pojačana kontrola: Smenjen načelnik saobraćajne policije PU Niš nakon smrti dva pešaka na trotoaru

(Telegaraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zarez stolar

    28. jul 2022 | 16:44

    Policija da zaboravi na rođake prijatelje razne drugare i da radi svoj posao kako treba a to je po zakonu

  • Miško

    28. jul 2022 | 16:22

    Neverovatno koliko ljudi još uvek ne koristi pojas tokom vožnje... Iako su sva testiranja i praksa pokazali da pojas uz er beg, povećava bezbednost, u velikoj meri spasava život i sprečava teže povrede!

  • 13

    28. jul 2022 | 16:02

    Volela bih kada bi policajci bili na ,2_3 mesta Užice,_Zllatibor.bar 5_6 ,vozila. sve preko pune linije voze.Strava.nemojte po Užicu i Cajetini stajati kao mumije nego izadjite na put

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA