≫ 

Pola godine od tragedije kod Vladičinog Hana: Dve devojke poginule, drugarica koja je vozila napustila Srbiju?

Juče je jednoj od preminulih devojaka održan šestomesečni parastos na kome se čulo da je Anđela S. (21), koja je vozila automobil, napustila zemlju i da se trenutno nalazi u Hrvatskoj

  • 18

Prošlo je tačno pola godine kako su dve devojke iz Predejana poginule u saobraćajnoj nesreći kod Vladičinog Hana, kada su sletele automobilom u Južnu Moravu, dok se protiv devojke koja je vozila automobil i dalje vodi optužni postupak.

Juče je jednoj od preminulih devojaka održan šestomesečni parastos na kome se čulo da je Anđela S. (21), koja je vozila automobil, napustila zemlju i da se trenutno nalazi u Hrvatskoj.

- Oko ovog slučaja se pravosuđe nije pozabavilo uopšte, a trebalo je, jer devojka nakon toga nije pokazala ni trunku žaljenja zbog tog događaja, kao ni njena porodica, što je u najmanju ruku žalosno! Nikakvo izvinjenje neće vratiti Anđelu i Katarinu među žive, ali dovoljno bi bilo da je imala bar malo empatije -  komentarisalo se na parastosu.

U Višem javno tužilaštvo u Vranju je rečeno Rešetki da je protiv Anđele S. podiglo optužnicu zbog postojanja opravdane sumnje da je učinila krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja koja je potvrđena rešenjem Veća Višeg suda u Vranju 8. jula ove godine, a na koje rešenje je branilac okrivljene izjavio žalbu Apelacionom sudu u Nišu pre devet dana i po kojoj je u toku postupak pred navedenim sudom.

- Prema osumnjičenoj je od strane ovog Tužilaštva stavljen predlog za određivanje pritvora 3. februara, jer su zato postojali zakonski razlozi i po kom predlogu je Sudija za predhodni postupak Višeg suda u Vranju, odredio pritvor u trajanju do 3. marta, nakon čega joj je ukinut pritvor, jer su prestali zakonski razlozi zbog kojih je određen prema osumnjičenoj. Dakle, za sada nema zakonskog osnova za određivanje pritvora osum. A.S., osim ukoliko se pojave zakonski razlozi u toku daljeg krivičnog postupka, koji ometaju njeno prisustvo pred sudom i okolnosti koje mogu ugroziti nesmetano vođenje krivičnog postupka - navodi se u odgovoru iz tužilaštva.

Kako se dodaje, pritvor ili druge zakonom predviđene mere odrediće, na predlog Tužilaštva, Viši sud u Vranju.

Podsetimo, Anđela je na saslušanju u tužilaštvu negirala izvršenje krivičnog dela.

Ona se tereti da je vozila sa probnom vozačkom dozvolom u vreme kada nije smela, oko četiri sata ujutru, pod uticajem alkohola, brzinom neprilagođenom uslovima na putu, vidljivosti, preglednosti i atmosferskim prilikama. To je rezultiralo da je izgubila kontrolu nad automobilom "golf 5" koji je vozila, pa je auto 29. januara sleteo s puta u Južnu Moravu.

Imajući u vidu da su dve devojke poginule, dok je jedna lakše povređena, osumnjičenoj za ovo krivično delo preti kazna zatvora od dve do 12 godina.

Telo jedne od nastradalih devojaka K. P. pronađeno je nekoliko dana nakon nesreće i izvučeno iz reke.

Video: Teška saobraćajka u Beogradu: U lančanom sudaru na Mostu na Adi, poginuo motociklista

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    30. jul 2022 | 07:58

    Ubila dve devojke,a preti joj kazna od 2-12 godina,i pustili je da ode Stvarno imamo sudstvo,muka mi je vise!

  • Bugarin.

    30. jul 2022 | 10:04

    Pošto je sela pijana u vozilo, napravila udes gde ima mrtvih,, ona je svesno postala ubica. Treba uvesti kod nas za to delo 40 god zatvora bez pardona. I bez pomilovanja. Pa neka se Tatini Sinovi i Čere Zamisle.

  • Strim

    30. jul 2022 | 08:21

    Nema pravde kod nas od suda. Pravdu moramo da uzmemo u svoje ruke,druge nema.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA