≫ 

"33 dana čekam da pokopam brata Ivana, svakim danom je sve teže: Nenad iz Leskovca o agoniji kroz koju prolazi

DNK analiza obavljena je u niškom Institutu za sudsku medicinu nakon što su Ivanovi roditelji dali biološki materijal radi poređenja sa uzorcima leša

  • 2
Zločin kod Leskovca Veliko Trnjane obešena Biljana Stojanović, Ivan Stojanović Foto: D.K., Facebook

Više javno tužilaštvo u Leskovcu potvrdilo je danas da je identifikovan leš koji je pronađen u selu Veliko Trnjane.

- DNK analizom utvrđen je identitet NN leša koji je dana 28. juna pronađen u selu Veliko Trnjane u pomoćnom objektu porodične kuće sada pokojne Biljane Stojanović i rezultati su pokazali da se radi o Ivanu Stojanoviću, suprugu sada pokojne Biljane. Obdukcioni nalaz leša pokojnog Stojanovića još uvek nije dostavljen tužilaštvu od strane Zavoda za sudsku medicinu od čega zavisi preduzimanje drugih radnji u vezi sa ovim slučajem a o čemu ćete biti blagovremeno obavešteni – navelo je VJT Leskovac u svom saopštenju koje je potpisala vršilac funkcije VJT Ljiljana Zlatanović Janković.

Ivanova porodica je u agoniji jer nestrpljivo čeka da tužilaštvo odradi svoj deo posla kako bi mogli da preuzmu telo radi sahrane.

- Već 33 dana čekamo da pokopamo Ivana, ne znam šta da više kažem. Niko nas nije obavestio da je njegov identitet potvrđen, ali ja nikada nisam sumnjao da je to on, pa ko bi drugi bio. Bilo bi mi lakše da ga sahranimo, ali kada će to biti, odlučiće leskovačko tužilaštvo. Kako čujem, treba da se veštači i sekira za koju se sumnja da je upotrebljena za ubistvo moga brata. Mi ne možemo ništa više a učinimo za njega osim da ga sahranimo. Raspitivao sam kada ćemo njegovo telo najzad dobiti, više sam i to prestao pa kad bude. Možemo samo da čekamo, ali nam je svakim danom sve teže – kazao je Ivanov brat Nenad, inače policijski službenik koji je sticajem okolnosti pronašao njegov leš u buretu gde je, kako se pretpostavlja bilo poslednje pre tri godine.

Zločin kod Leskovca Veliko Trnjane obešena Biljana Stojanović, Ivan Stojanović Foto: D.K., Facebook

DNK analiza obavljena je u niškom Institutu za sudsku medicinu nakon što su Ivanovi roditelji dali biološki materijal radi poređenja sa uzorcima leša. Ivanovo telo je iz ove ustanove prebačeno u kapelu, ali Više javno tužilaštvo u Leskovcu još nije dalo zeleno svetlo za njegovu sahranu.

Misterija Ivanovog nestanka otkrivena je na dan pogreba njegove supruge Biljane koja je počinila samoubistvo trovanjem. Veruje se da je ona usmrtila muža s obzirom na to da je svima govorila da se svakodnevno sa njim čuje jer je navodno bio na radu u Rusiji.

Ivanov otac Jovan koga smo zatekli u porodičnoj kući u varošici Vučje tada je kazao da mu je sin prethodno proveo dve godine na radu u Rusiji te da mu nije bilo sumnjivo što je navodno opet otišao u ovu zemlju.

Leskovac, roditelji, Ivan, betonsko bure Printskrin: D.K.

- Bilo je to pre tri godine, ne mogu da se setim datuma ali znam da je bilo leto kada nam je kazao da će ići na rad u Rusiju. Od tada kao da je u zemlju propao, nijednom nam se nije javio. Stalno smo pitali snahu Biljanu da li se javlja i uvek dobijali isti odgovor : - Dobro je, javio se! Primetio sam da izbegava razgovor o mom sinu, bilo mi je čudno pa sam pitao unuke da li se oni čuju sa tatom. Oni bi mi govorili : - Javlja se mami, nas ne zove! Sad mi je jasno da nije mogao da im se javi jer je bio nabijen u bure i sahranjen u beton – kazao je tada ovaj čovek.

Meštani Velikog Trnjana bili su užasnuti saznanjem kakva se tragedija dogodila u njihovom komšiluku.

- Nikakvih problema nisu imali, mladi su se uzeli, mnogo su se voleli, pa izrodili su troje dece. Kada nam je kazala da je otišao u Rusiju, te da ne može da se vrati u neku ruku nam je bilo čudno ali smo joj verovali. Govorila je da ne može da dođe zbog korone, da ih ne puštaju da dođu dok se ne vakcinišu, pominjala je i neke požare . Kad sam čula da su nađeni mrtvi oduzela sam se, dva leka sam popila da bih se smirila. Kako sam čula od njenih rođaka, rekla je deci da ide u manastir Tumane jer se Ivan vratio te da će nakon toga svi otići u Beograd da kupe stan i kola jer je najstarija ćerkica planirala da tamo upiše fakultet. Nemam reči, ovo je kao horor film, još ne verujem da se ovako nešto desilo – kazala je nakon pronalaska Ivanovog tela, Jasmina Stefanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fatma

    2. avgust 2022 | 16:59

    Tri godine te nije interesovalo gde ti je brat a sada bi da ga što pre sahraniš,kakav si ti to nekome brat ?

  • Neko iz mase

    4. avgust 2022 | 23:34

    Ovde nije sve kako brat tvrdi. Ubica od oboje je na slobodin. Traze ga ili njih vise. Ili prikupljaju sve dokaze pred optuzbu. U suprotnom - nema razloga da se telo toliko dugo zadrzava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA