≫ 

Policajac i njegova supruga radnica BIA osumnjičeni su i za prenos novca: Za obavljen posao dobijali procenat?

Prema operativnim saznanjima policije, novac stečen prodajom kokaina transportovali su iz EU u Srbiju i Crnu Goru

  • 2
Uhapšen policajac D.J.i njegova supruga Foto: Facebook

Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole MUP Srbije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Bezbednosno-informativnom agencijom uhapsili prekjuče su uhapsili policijskog službenika Uprave kriminalističke policije, Daniel J. (41), njegovu suprugu službenik BIA Dušica J. (39), bivšeg policajaca Milivoja K. (44) i Ž. F.(34) iz Aranđelovca zbog sumnje da su krijumčarili velike količine kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije.

Prema operativnim saznanjima policije, novac stečen prodajom kokaina transportovali iz EU u Srbiju i Crnu Goru. Oni se, navodno, terete i da su su za novac odavali poverljive podatke ljudima bliskim Zviceru i Veljku Belivuku.

- Od svake ture keša uzimali su proviziju u iznosu od 1,5 procenata ukupne sume. Obično su prenosili između 1,5 i dva miliona evra. Očekuju se nova hapšena u ovom  slučaju jer se sumnja da ima još ljudi u lancu sa kojima su sarađivali- kaže naš sagovornik blizak istrazi.

Pao i bivši policajac

Milivoje K.., poreklom iz Crne Gore, prvi put je hapšen 2010. godine, tada kao inspektor u Osmom odeljenju beogradske policije i to, kako su tada mediji objavili, u trenutku dok je preprodavao pištolj marke "kolt". Njega je, prethodno, izvesno vreme pratilo Odeljenje za kontrolu zakonitosti, jer se sumnjalo da radi i kao obezbeđenje na splavovima za koje se verovalo da pripadaju kriminalcima, kao i da vrbuje kolege za ovu vrstu poslova. U to vreme su ga povezivali sa klanom Darka Šarića. Tokom policijske karijere, pored uviđaja, radio je i u Trećem odeljenju beogradske policije, zaduženom za rasvetljavanje zločina, pišu Novosti.

- Bivši policajac Milivoje K. je, posle odlaska iz MUP Srbije, radio kao šef obezbeđenja poznatih beogradskih lokala, a takođe, u poslednje vreme, uplovio je u građevinske vode, pa je sa svojim saradnicima zidao zgrade po prestonici. Daniel J. je upadao u oči sa svojim skupocenim automobilom BMV 5, a radi u Službi za kriminalističko-obaveštajne poslove i prikrivene islednike (SKOPI) UKP MUP Srbije- kažu izvori bliski istrazi.

Pritvor

Osumnjičenima je, po nalogu TOK određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, pranje novca. Supružnicima Danielu i Dušici na teret se stavljaju i zloupotreba službenog položaja i krivično delo iz Zakona o tajnosti podataka.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin čestitao je pripadnicima SUK-a, Bezbednosno-informativnoj agenciji i Tužilaštvu za organizovani kriminal na uspešnoj akciji i ponovio da policija čisti svoje redove od "prljavih" policajaca.

Video: Uhapšeni pripadnik BIA i policajac u Požarevcu zbog iznude: To sad više nije tvoje nego naše

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anka Kurotresina

    4. avgust 2022 | 13:46

    Zasto se uvek krije identitet i fotografije Osoba Kriminalnog miljea ? Valjda treba Narod da zna ko su,pogotovo sto su radili u Drzavnim Institucijama. Obeleziti ih i pokazati Narodu ,da Narod zna sa kakvim sljamom ima posla. Ovakvi primeri samo narusavaju ugled Nase Policije, u kojima sam siguran da ima Vrednih Postenih Policajaca. Koji rade svoj posao u skladu sa zakonom i ustavom ,a ne sa koje kakvim klanovima.

  • Lazar

    4. avgust 2022 | 12:52

    Juzni vetar 4 😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA