≫ 

Slučaj Vrdnik dobio novi epilog: Danijelinom ljubavniku smanjena kazna, otac ubijenog u šoku nakon presude

Danijela je namamila supruga da borave u vikendici, zatim ostavila otvorena vrata i tako ubici omogućila da nesmetano uđe u apartman i ubije Grčića

  • 10
Nemanja Grčić i Danijela Đilasovic Foto: Facebook/Danijela Djilasovic

Apelacioni sud u Novom Sadu preinačio je presudu Višeg suda u Sremskoj Mitrovici Zoranu Dimiću za ubistvo Nemanje Grčića (37) u aprilu 2019, sa 20 na 15 godina zatvora, dok je žrtvinoj supruzi Danijeli Đilasović, koja je pomogla optuženom, ostala ista kazna u trajanju od osam godina zatvora.

Podsetimo, Nemanja Grčić ubijen je 25. aprila 2019. u vikendici u Vrdniku, dok je u apartmanu bio sa suprugom Danijelom. Prema optužnici, Danijela je namamila supruga da borave u vikendici, zatim ostavila otvorena vrata i tako ubici omogućila da nesmetano uđe u apartman i ubije Grčića.

Njih dvoje su u oktobru prošle godine neprvosnažno osuđeni pred Višim sudom u Sremskoj Mitrovici na ukupno 28 godina zatvora. Dimić na 20, a Đilasović na osam godina.

- Apelacioni sud u Novom Sadu preinačio je presudu Višeg suda u Sremskoj Mitrovici i delimično usvojio žalbu okrivljenih Zorana Dimića i Danijele Đilasović. Dimić Zoran tereti se za krivično delo ubistvo u trajanju od 13 godina zatvora, dok mu se za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija navodi kazna zatvora u trajanju od pet godina i tako se proglašava krivim i osuđuje na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 15 godina zatvora - stoji između ostalog u presudi Apelacionog suda.

Optuženom Dimiću se uračunava vreme koje je već proveo u pritvoru.

- Apelacioni sud u Novom Sadu žalbu na presudu Višeg suda u Sremskoj Mitrovici za krivično delo ubistvo u pomaganju odbacuje, navodeći kao neosnovane, a prvostepena presuda u preostalom nepreinačenom delu se potvrđuje - stoji u presudi za ubistvo Grčića.

Otac

Nakon ove odluke Apelacionog suda u Novom Sadu, Jovan Grčić, otac Nemanje Grčića za Kurir rekao je da je veoma nezadovoljan ovom odlukom.

- Sramna presuda! Mog sina nema, a oni im sada smanju kaznu za planirano ubistvo. Užasno se osećamo i želimo pravdu - rekao je za otac žrtve i dodao da se ne sme zaboraviti da je njegova snaja na slobodi i kako je isplanirala zločin.

- Ona je na slobodi, a uradila je tako nešto. Zoran i Danijela upoznali su se na proslavi na kojoj je bila s mužem kod njegovog druga iz Subotice. Dimić je bio na odsluženju zatvorske kazne, ali je imao slobodne vikende. Kako je utvrđeno, on je kobnog dana uzeo divlji taksi u Subotici i 200 kilometara prešao da dođe do Vrdnika. Taksista ga je čekao i vratio ga u Suboticu posle zločina - kaže Grčić.

Video: Mesto kod Paraćina na kome je policija našla tela ljubavnika: Ubistvo i samoubistvo?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đorđe

    4. avgust 2022 | 14:27

    Oboje su trebalo dobiti doživotnu, monstrumi!

  • Pera

    4. avgust 2022 | 13:51

    Bravo svaka čast pa ovo nema nigde šta se radi...Umesto da dobije 40 godina zatvora oni mu još smanje kaznu taman kad izadje da ima prilike da još nekog ubije ...

  • Alexa

    4. avgust 2022 | 14:28

    Ljudi sta je to sa nasim sudstvom?Ako je osudjen,kakvo crno smanjenje kazne.Nema tu olaksavajucih okolnosti,da ih je bilo dobio bi odmah manju kaznu.Svesno isao 200 km da bi ubio.40 godina i kraj!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA