≫ 

Saznajemo: Vozač kamiona priznao da je sa policajcem i njegovom suprugom službenicom BIA vozio novac od droge

Ž.F. se tereti da je kao vozač u međunarodnom teretnom transportu, novac od prodaje kokaina, transportovao iz EU u Srbiju i Crnu Goru

  • 8
Uhapšen policajac D.J.i njegova supruga Foto: Facebook

U Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu upravo je završeno saslušanje policijsko službenika Uprave kriminalističke policije, Daniela J. (41), njegove supruge službenika BIA Dušice J. (39), bivšeg policajaca Milivoja K. (44) i vozača kamiona Ž. F.(34) iz Aranđelovca, saznaje "Telegraf.rs".

Čeka se odluka suda o pritvoru koji je predložen od strane TOK-a.

Kako je MUP saopštio, Daniel se sumnjiči da je iz Srbije u Crnu Goru transportovao veću količinu novca stečenog od prodaje kokaina, a deo novca ulagao u krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije.

Njegova supruga Dušica, navodno je, zloupotrebljavajući službeni položaj, proverama kroz baze podataka BIA, pribavljala informacije o istragama koje vodi BIA i ta poverljiva saznanja neovlašćeno saopštavala ostalim članovima grupe

- Osumnjičeni Daniel J. je zloupotrebljavajući službeni položaj, a za potrebe grupe i na zahtev drugih članova te grupe, vršio provere kroz baze podataka MUP, pribavljao informacije o istragama, koje vodi UKP, i ove poverljive podatke neovlašćeno saopštavao ostalim pripadnicima - navodi se u saopštenju MUP Srbije.

Prema našim informacijama, Ž.F. iz Aranđelovca je priznao krivično delo.

- On se tereti da je kao vozač u međunarodnom teretnom transportu, novac od prodaje kokaina, transportovao iz EU u Srbiju i Crnu Goru. Na saslušanju kod tužioca objasnio je kako je tekao šverc narkotika. On je pušten da se brani sa slobode - kaže naš izvor blizak istrazi.

Prema operativnim podacima,  kriminalna grupa od svake ture keša uzimali su proviziju u iznosu od 1,5 procenata ukupne sume. Obično su prenosili između 1,5 i dva miliona evra.

- U ovome nije učestvovao samo jedan vozač i kamion, nego više njih. Policija radi na rasvetljavnju i ostalih učesnika- kaže naš sagovornik blizak istrazi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Glas razuma

    5. avgust 2022 | 01:39

    Jel ima neko u policiji da se ne bavi kriminalom?

  • Ljiljana Ružin

    5. avgust 2022 | 01:05

    Iskreno se nadam da će novi Policijsko Sindikalni Savez koji okuplja časne pripadnike policije, uspeti da očisti svoje redove od ove korumpirane i kriminalne bande koja narušava ugled svih zaposlenih, kao i da vrati poljuljano poverenje građana u policiju kome su doprineli Dijana Hrkalović, bivši ministar policije Stefanović i ovi, novootkriveni kriminalci.

  • Pavke🇷🇸

    4. avgust 2022 | 23:32

    Stop kriminalu!!!! 🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA