Bojan Jocić i Milan Novitović potpisalli ugovor o kupoprodaji helikoptera

Državni sekretar MUP-a Srbije Bojan Jocić je istakao da je Republika Srpska spoljnopolitički prioritet Srbije i da će Srbija uvek biti tu da pomogne građanima Srpske i da će tako biti dokle god je na čelu Srbije predsednik Aleksandar Vučić

  • 1
Ugovor o kupoprodaji helikoptera Bell 206 B MUP-a Republike Srbije i Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske potpisali državni sekretar MUP-a Srbije Bojan Jocić i v. d. direktor Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske Milan Novitović

Foto: MUP

Ugovor o kupoprodaji helikoptera Bell 206 B MUP-a Republike Srbije i Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, danas su potpisali državni sekretar MUP-a Srbije Bojan Jocić i v. d. direktor Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske Milan Novitović.

Državni sekretar MUP-a Srbije Bojan Jocić je istakao da je Republika Srpska spoljnopolitički prioritet Srbije i da će Srbija uvek biti tu da pomogne

građanima Srpske i da će tako biti dokle god je na čelu Srbije predsednik Aleksandar Vučić.

„Realizacija kupoprodaje helikoptera samo je potvrda ove izuzetne saradnje. Flota Republičke upave civilne zaštite Republike Srpske od danas je bogatija za letelicu koja će umnogome pomoći i građanima Srpske u slučajevima prirodnih nepogoda i katastrofa. Veliki šumski požar koji je pre samo nekoliko dana pogodio okolinu Trebinja, kada je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije uputilo pomoć, pokazao je u kojoj meri je značajna opremljenost službi nadležnih za vanredne situacije.

Bezbednost svakog građanina Republike Srpske za nas je značajna koliko i bezbednost građana Republike Srbije istakao je državni sekretar Jocić. Jocić je dodao da je MUP Srbije, zahvaljujući odgovornoj politici predsednika države, značajno ojačao svoju flotu, da danas raspolaže sa eskadrilom novih helikoptera različitih tipova, da je pet letelica opremljeno sa pet vedara za gašenje požara, i da je u mogućnosti da pomogne svima kojima je pomoć potrebna, naročito svojim sunarodnicima sa druge strane Drine.

„Helikopter koji je danas postao vlasništvo Republike Srpske i koji će vrlo brzo biti isporučen, u značajnoj meri će uvećati operativne sposobnosti Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske, a građani Srpske će se osećati bezbednije. Srbija je uvek tu da pomogne, dodao je Jocić.

Državni sekretar je istakao da su razvoj Republike Srpske i bolji život i bezbednost građana značajni koliko i razvoj i bolji život i bezbednost građana

Srbije.

„Samo u poslednjih godinu dana, odlukom ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina MUP Srbije je opštini Ribnik donirao vatrogasno vozilo, Konjici MUP-a Srpske neophodnu opremu za službene konje, pripadnici policije Srpske se zajedno obučavaju sa pripadnicima srpske policije, zajedno vežbaju. Brinemo i o Srbima koji žive u četiri opštine u Federaciji BiH, u toku je opremanje policijske stanice u Drvaru opremom koju je doniralo srpsko Ministarstvo unutrašnjih poslova. Srbija je uvek tu da pomogne, istakao je državni sekretar Jocić.

V. d. direktor Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović je izjavio da godinama unazad postoji izuzetna saradnja sa Sektorom za vanredne situacije, Helikopterskom jedinicom i MUP-om Srbije.

„Naša saradnja se unapređuje i razvija. Nama je obaveza i zadatak da u vremenu ispred nas taj stepen saradnje i operativnosti podignemo na viši nivo. Upravo potpisivanjem današnjeg ugovora sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Srbije idemo ka tom cilju, izjavio je Novitović.

BONUS VIDEO:

Video: Stigla dva helikoptera kapaciteta od po 1,5t vode: Srbija poslala pomoć Sloveniji u gašenju požara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA