≫ 

Šljukin bivši telohranitelj izneo detalje sukoba na splavu: Tereti se za pokušaj ubistva, a pušten iz pritvora

Sudija za prethodno postupak je Veliboru Ć. odredila meru zabrane napuštanja stana (kućni pritvor) i meru zabrane sastajanja i komuniciranja sa svedocima.

  • 3
Ubistvo, Novi Beograd, policija uviđaj, kafe Ritual, Luka Žižić Nehruova 51, Foto-kolaž: Mateja Beljan

Više javno tužilaštvo u Beogradu žaliće se na odluku sudije za prethodni postupak beogradskog Višeg suda kojom je odbio predlog tužilaštva za određivanje pritvora osumnjičenom za pokušaj ubistva Veliboru Ć. (50), jer je u noći između 2. i 3. jula nakon svađe i tuče na splavu ranio 33-godišnjeg muškarca koji je zadobio teške telesne povrede.

Osumnjičeni je juče izneo svoju odbranu u Višem javnom tužilaštvu.

- On je rekao da je bio gost jednog splava i da je svađa nastala zbog muzike. Ne seća se da je imao pištolj niti da je pucao. Rekao je da se seća da se u bolnici probudio izboden- kaže naš sagovornik.

Kako "Telegraf.rs" saznaje, policija nije našla pištolj iz kog je upucan muškarac.  Nakon saslušanja on je pušten u kućni pritvor.

U javnosti je Velibor Ć. poznat je kao blizak prijatelj Sredoja Šljukića zvanog Šljuka, ali kao i njegov telohranitelj.

- Smatramo ovu odluku neprimerenom imajući u vidu da je reč o osumnjičenom za ubistvo u pokušaju. Žalba će biti uložena imajući u vidu težinu krivičnih dela za koja se tereti, zatim stepen sumnje da je osumnjičeni učinio krivična dela za koja se tereti, kao i sve okolnosti pod kojima su ona učinjena, jer tužilaštvo smatra da je pritvor neophodan i nužan. U ovom kontretnom slučaju čine neophodim određivanje pritvora za nesmetano vođenje krivičnog postupka. Očekujemo da će o najkraćem roku o žalbi odlučivati krivično vanraspravno veće Višeg suda u Beogradu i da će ona biti usvojena i osumnjičenom biti određen pritvor- rečeno je u Tužilaštvu.

Tužilaštvo je prethodno saslušalo osumnjičenog Velibora Ć. kojem se na teret stavljaju 3 krivična dela: ubistvo u pokušaju, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i izazivanje opšte opasnosti.

On je na saslušanju izneo odbranu, nakon čega je tužilaštvo predložilo određvanje pritvora. Sudija za prethodno postupak mu je međutim odredio meru zabrane napuštanja stana (kućni pritvor) i meru zabrane sastajanja i komuniciranja sa svedocima.

Velibor Ć. je, kako se sumnja, u noći između 2. i 3 jula, nakon verbalnog i fizičkog sukoba sa više osoba na jednom splavu na Novom Beogradu, ispalio više hitaca iz vatrenog oružja i ranio 33-godišnjeg muškarca. Prethodno je on u tom sukobu zadobio dve ubodne rane nožem u stomak, i po dve u obe butine.

- Vladimir S. je upucan u biceps, a Zoran P. u tuči dobio lake telesne povrede. Oni su tokom istrage rekli da su u subotu došli na spalv. Sedeli su do dva sata iza ponoći kada im je konobar rekao da moraju da napuste lokal jer se zatvara. Međutim, Velibor to nije želeo. Ubrzo su se u restoranu pojavila sedmorica njima nepoznatih mladića i nakon kraće rasprave započeli su tuču. Tom prilikom Vladimir je upucan u grudi i ruku. U opštem metežu i sam Ćirović je zadobio ubodnu ranu u stomak - kaže naš izvor blizak istrazi.

Velibor Ć. je prekjuče uhapšen nakon intenzivog operativnog rada MUP-a i VJT u Beogradu na rasvetljavanju ovog slučaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    19. avgust 2022 | 10:46

    Da samo znate ko je doticni, kakav vozni park i nekretnine poseduje od Bog zna kakvih radnji, ne biste verovali.

  • Marko

    19. avgust 2022 | 09:30

    Prijepoljska mafija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA