Zemunci pali sa kokainom ulične vrednosti 160.000 €, pa sklopili "zavet ćutanja": Kriju identitet "glavnog"

Osim kokaina, nađena i marihuana, ručna bomba i velika količina novca

  • 9
Hapšenje zbog kokaina i heroina Printskrin: MUP Srbije

N. T. (40) i M. S. (37) iz Zemuna koji su pre dva dana uhapšeni sa oko 2 kilograma kokaina, čiji gram "na ulici" košta 80 evra, ručnom bombom i većom količinom novca, kako smo pisali, danas su saslušani u Višem javnom tužilaštvu u kojem su se branili ćutanjem, jer bi u suprotnom morali da odaju ime onoga od koga su i za koga nabavili tu količinu droge. Odnosno, morali bi da kažu "za koga rade".

Zemunci su iz tog razloga sklopili "zavet ćutanja", a određen im je pritvor.

- Većina njih se plaši da oda ime osobe, osoba, za koje rade, plaše se osvete u zatvoru, plaše se da im ne napadnu najbliže. Osim toga, ne žele ni da budu etiketirani kao "drukare". Doduše, većina njih koja se upustila u kriminal je, da tako kažem, na neki načim spremna, odnosno, svesna da im zatvor ne gine- rekao nam je sagovornik iz istrage i dodao da je u ovakvnim slučajevima uvek glavno pitanje - "ko je glavni, za koga rade, odnosno, čije je droga zapravo?".

Podsetimo, osumnjičeni su se na saslušanju branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da u ovoj fazi postupka ne iznose odbranu. Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da im odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Policija je pretresom više stanova i automobila na teritoriji Zemuna, koje su koristili osumnjičeni, pronašla i manju količinu marihuane, tri vagice za precizno merenje, 4.000 evra i 35.000 dinara, kao i predmete za pakovanje narkotika, dok je kod N. T. pronađena i jedna ručna bomba, pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Ručna bomba, koja je pronađena u kod N.T. data je na veštačenje. Podsećamo da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu i Interventnom jedinicom 92, pretresom više stanova i automobila na teritoriji Zemuna koje su koristili osumnjičeni pronašla 1,92 kilograma kolaina, 24 grama kanabisa, tri vagice za precizno merenje, 4.000 evra i 35.000 dinara, kao i predmete za pakovanje narkotika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    21. avgust 2022 | 16:01

    sklopili "zavet ćutanja"- ТО су ПРЕПЛАШЕНИ људи. Вазда наоружани, осврћу се за собом, излазе по мраку, нападају из заседе... Само њима слични их могу назвати "жестоким момцима".

  • Lena

    21. avgust 2022 | 16:18

    A gde u Zemunu?Sto ne napisete vise podataka da znamo gde ordiniraju da znamo sacuvati decu!

  • Hehehehe

    21. avgust 2022 | 19:39

    Svi mi iz Zemuna valjda dobro znamo ko je glavni,a znaju i oni ,ali mrse m**a. Sve ima svoje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA