≫ 

Uhapšen vozač autobusa koji je kod Leskovca sleteo s puta: Poginula devojka, više od 30 ljudi povređeno

Do udesa je došlo kada je autobus somborskih tablica, koji je prevozio putnike sa letovanja u Grčkoj, iz još neutvrđenih razloga sleteo sa kolovoza, kretao se travnatom površinom par stotina metara a zatim se prevrnuo na bok

  • 3

M.Ž. (57) vozač autobusa koji je juče sleteo na autoputu Niš – Leskovac kod Pečenjevca, kada je poginula jedna devojka a povređeno 33 putnika, je uhapšen.

Kako je potvrdila Policijska uprava u Leskovcu, njemu je po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu određeno zadržavanje do 48 sati zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, nakon čega će sa krivičnom prijavom biti privedent tužiocu.

Do udesa je došlo kada je autobus somborskih tablica, koji je prevozio putnike sa letovanja u Grčkoj, iz još neutvrđenih razloga sleteo sa kolovoza, kretao se travnatom površinom par stotina metara a zatim se prevrnuo na bok. Vođa puta, turistički vodič N.N. ostala je na mestu mrtva a povređeni putnici su zavisno od težine povreda, prebačeni u niški Univerzitetski klinički centar i Opštu bolnicu u Leskovcu.

Među putnicima je bilo i dece, ali nijedno od njih nije teže povređeno. Jedan čovek je zadobio teške povrede u vidu preloma ruke i rebara zbog čega je operisan, još jedna žena ima nešto teže povrede dok su ostali prošli sa oguljotinama i nagnječenjima i skoro svi su pušteni kućama još u toku jučerašnjeg dana.

Iz niškog UKC je saopšteno da će na lečenju biti i dalje zadržan samo operisani muškarac.

- Dvanaestogodišnje dete, koje je bilo zadržano na posmatranju, otišlo je kući. Pacijentkinja koja je bila na Klinici za ortopediju i traumatologiju danas će biti otpuštena a muškarac star 69 godina, koji je operisan je stabilnih vitalnih parametara, postoperativni tok protiče uredno - rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ћук

    22. avgust 2022 | 10:01

    Немогуће је да је аутобус ишао пар стотина метара по трави а да га то није пробудило, ипак то изазива вибрације, нешто ту не штима..

  • Dobrica

    23. avgust 2022 | 11:05

    Neobično je kako ne piše koja je turistička agencija u pitanju ili ko je prevoznik. Verovatno je neka poznata pa se taji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA