"Čovečuljak" na kokainu vrednom milion evra dolazi iz Južne Amerike: Srbin bio "mula"?

Veštačenje je potvrdilo da je kokain izuzetne čistoće čak oko 99 odsto što daje mogućnos da njegova količina bude utrostručena

  • 3

Srpska policija pokušava da sazna od koga je Mladen J., državljanin Srbije nabavio 10 kilograma kokaina čija je vrednost oko milion evra kao i to ko je bio njegov kupac.

Droga je bila zaplenjena u 9 kesica na kojima stoji lik "čovečuljka" kao zaštitni znak.

- Mladen je naš državljanin, ali ima regulisan boravak u jednoj zemlji Evropske unije. Do sada nije hapšen za drogu. Sumnjamo da je bio angažovan za prenos kokaina, ali u jednom od stanova koje je koristio nađena je vagica za precizno merenje. Istražitelji će pokušati da utvrde od koga je nabavljena droga, ali i ko je naručilac u Srbiji- kaže naš sagovornik, ali sumnja da će uhapšeni biti taj koji će u tužilaštvu otkriti detalje šverca kokaina.

Inače, veštačenje je potvrdilo da je kokain izuzetne čistoće čak oko 99 odsto. Što mu daje mogućnos da njegova količina bude utrostručena.

Prema saopštenju MUP-a, policijski službenici su, na Graničnom prelazu Batrovci, na ulazu u Srbiju, u automobilu marke „mercedes“, nemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao osumnjičeni srpski državljanin M. J., u fabričkim šupljinama pored menjača i ispod patosnice suvozačevog sedišta, pronašli kokain zapakovan u više paketa, ukupne težine oko 10 kilograma.

Pretresom dva stana u Beogradu koje koristi osumnjičeni, pronađena je vagica za precizno merenje, kao i municija, više komada različitog kalibra, pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mixx

    22. avgust 2022 | 19:42

    Raspitajte se ko su mule.. sorry Tesko da bi mogao ovaj da proguta 10 kg 😅🪗🤣

  • Tadija

    22. avgust 2022 | 21:52

    Ovaj cikica je " Super Mario" znaci roba je super i od Marija je iz Juzne Amerike

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA