Telo u fazi raspadanja pronađeno u hotelu u Majdanpeku: Čuvar zvao policiju kada je osetio neprijatan miris

Čuvar objekta posumnjao da se nešto desilo, u sobi zatekli stravičan prizor

  • 2
Policija automobil rotacija Foto: Shutterstock

U zgradi nekadašnjeg Samačkog hotela u centru Majdanpeka pronađeno je beživotno telo D. A (70) koje je bilo u fazi raspadanja.

Preminuli D. A. je penzioner i nekadašnji radnik Rudnika bakra Majdanpek, koji je živeo sam na četvrtom spratu hotela. Njega je pre šest dana poslednji put video čuvar objekta Goran Mladenović sa kolegom, koji za Informer kaže, da je zbog neprijatnog mirisa koji se širio objektom, a koji je dolazio iz D. A sobe, pozvao pripadnike majdanpečke policije.

- Prošlog četvrtka sam ga video poslednji put. Bio je u pripitom stanju, pao je ispred zgrade na pločnik i razbio glavu. Kolega je pozvao Hitnu službu majdanpečkog Doma zdravlja koja mu je ukazala pomoć i od tada ga nisam više video da je izlazio iz sobe. Danas sam osetio jak smrad koji se širio hodnikom i koji je dolazio iz njegove sobe pa sam prijavio policiji, jer sam posumnjao da se nešto desilo. U sobi smo zatekli stravičan prizor. Nalazio se u fotelji i telo je bilo u fazi raspadanja - kaže vidno uznemiren Mladenović, inače zaposleni radnik u Kompaniji Zi Đin koji radi kao čuvar ovog objekta koji se sada nalazi u vlasništvu ove kompanije.

Za D. A. kaže, da je bio dobar čovek, ali da je pio i vodio neuredan život.

Inače, nekadašnji popularno nazvan Novi samački hotel u Majdanpeku nekada je bio jedan od najmodernijih objekata u samom centru grada. U njemu su uglavnom živeli radnici Rudnika bakra Majdanpek koji su uglavnom dolazili iz drugih krajeva sami ili sa porodicama na rad u Rudniku, a koji nisu tada bili stambeno obezbeđeni.

Iz godine u godinu ljudi su se smenjivali i ova zgrada je postajala sve zapuštenija, pa je danas od nekadašnjeg uglednog zdanja, ostao zapušten i izruiniran objekat u kome polovina stanara živi u nehumanim uslovima bez struje koji su zbog neizmirenih računa i velikih dugovanja isključeni sa mreže. Jedan od njih je bio i nastradali D. A.

- Deset godina živim ovde u hotelu na drugom spratu. Poznavala sam ga dobro. Mnogo puta sam mu pozajmljivala novac bez obzira što je imao penziju, jer mi je bilo žao da li ima za hranu. Nije imao nikoga, živeo je sam u nehumanim uslovima, kao i polovina stanara ovde, bez struje koju ne plaćaju. Stalno strahujem jer ih ima dosta koji žive pod svećama , da se nešto ne desi i da se svi ne zapalimo - kaže uznemirena komšinica Ana Stojanović.

Prema još uvek nezvaničnim informacijama do kojih je Informer došao, pripadnici Policijske stanice u Majdanpeku obavili su uviđaj i predpostavlja se da je D. A (70) preminuo prirodnom smrću.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA