Ubistvo u Aranđelovcu jezivo podseća na zločin u Futogu: Žene nasmrt izbodene od strane supruga

Od početka godine, zaključno sa 5. avgustom, u Srbiji je ubijeno 20 žena

  • 6
Napad, ubistvo nožem Foto: Shutterstock

Svirepo ubistvo koje se sinoć dogodilo u Aranđelovcu kada je Zoran Mihailović (61) na smrt izbo svoju suprugu Draganu (55), u velikoj meri podseća na ubistvo koje se u u noći između 22. i 23. jula dogodilo u novosadskom naselju Futog.

Ono što svakako zabrinjava je činjenica, da je od tog ubistva prošlo svega mesec i tri dana, a da je sinoć počinjen gotovo identičan zločin.

Podsetimo, te kobne julske noći, Mile Maksimović (55), ubio je svoju suprugu Ivanu (50) nožem i to dok je u kući bila njihova ćerka. Sve se dogodilo u porodičnom domu.

Ono što je prva stvar koja je veza između ova dva svirepa zločina je to da su u pitanju dugogodišnji brakovi, kao i da su godine ubica i žrtava slične, pa čak i razlika u godinama između žrtve i ubice je gotovo ista. U pitanju su osobe koje su već formirane ličnosti koje su ušle u šestu i sedmu deceniju života.

Jeziva sličnost je to što su oba zločina učinjena dok su u blizini bila njihova deca, Mile Maksimović nasrnuo je na suprugu pred ćerkom, a ćerka je na svu sreću na vreme uspela da pobegne, ali nažalost nije uspela da spreči pomahnitalog oca koji je njenoj majci Ivani presudio na mestu. Inače i njihov sin živi u kući pored, ali on nije prisustvovao tom svirepom činu. U slučaju ubistva u Aranađelovcu, detalji su veoma slični, majka je dozivala decu i zapomagala, a kada su oni stigli već je bilo kasno, ona je ležala u lokvi krvi i bila je mrtva na mestu.

I Mile iz Futoga i Zoran iz Aranđelovca posle zločina su pokušali da presude sebi tako što su nožem prerezali vrat. Mile se posle zločina oporavio i nalazi se u pritvoru, Zoranu se lekari i dalje bore za život, a u Kliničkom centru u Kragujevcu ga čuva policija. Sličnost između ova dva slučaja leži i u činjenici da su oba braka bila neskladna, a Zoran je čak imao i sudsku zabranu prilaska supruzi Dragani. On je nju u poslednje vreme često verbalno uznemiravao i vređao je.

Inače od početka godine, zaključno sa 5. avgustvom, u Srbiji je ubijeno 20 žena. Ove činjenice iznela je ministarka Zorana Mihajlović koja je tada napomenula i da je za poslednjih 12 godina u Srbiji u porodičnom i partnerskom nasilju ubijeno više od 350 žena, što je kako je ona tada izjavila, zaista zastrašujući podatak.

Video: Vesna Stanojević o zabrinjavajućem porastu nasilja: Da li mi mislimo da je žena naše vlasništvo?

(Telegraf.rs/Nikola Bilić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shampita

    27. avgust 2022 | 12:42

    Nema komentara? Zasto? Zato sto je ovo 100-a zena ubijena od strane svog partnera od ove godine.Svaki drugi dan po jedna nastrada. To je postala nasa svakodnevnica.

  • SD

    27. avgust 2022 | 14:57

    Ne razumem ove ljude u zrelim godinama,kada po meni ,valjda su dovoljno ostvareni,znaju sta mogu da trpe a sta ne,kao i da procene situaciju ili smo toliko otudjeni da samo cekamo da vreme prodje? Ne ide,ne mozes da oprostis, ne mozes da trpis/gledas nekoga,caoo bre i prozivis ostatak kako treba.

  • Neko

    27. avgust 2022 | 13:52

    Javno pitam - POSTOJI LI U SRBIJI MINISTAR PRAVDE? Ima li dotični/dotična ime i prezime? Ima li dotični/dotična šta da izjavi povodom toga da skoro svakog dana u Srbiji bude ubijena po jedna žena, žrtva porodičnog nasilja?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA