Mesec dana pritvora i za petog osumnjičenog za silovanje devojčice (11) u Prištini

I ostalim osumnjičenim za isto delo, E. R., G. R., G. J. i Dž. S., kao i Š. K., određen je pritvor u trajanju od 30 dana

  • 0
Zatvor, ćelija, rešetke, zatvorenik Foto ilustracija: Shutterstock

Odeljenje za teška krivična dela Osnovnog suda u Prištini odredilo je meru pritvora u trajanju od 30 dana za Š.K, osumnjičenog za silovanje 11-godišnje devojčice, prenosi Koha.

Iz tog suda navode da je sudija za prethodni postupak usvojio zahtev Osnovnog tužilaštva za određivanje mere pritvora okrivljenom Š.K.

"Prilikom određivanja pritvora, sud je uzeo u obzir težinu krivičnog dela, način i okolnosti pod kojima je krivično delo izvršeno, za koje se sumnja da je učinjeno prema oštećenom, koji je maloletnik", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da bi puštanje na slobodu okrivljenog postojala opasnost od bekstva, izbegavanja krivične odgovornosti, rizik da osumnjičeni uništi, sakrije, promeni ili čak falsifikuje dokaze o krivičnom delu, da utiče na oštećenog i svedoke.

"Stoga je mera zadržavanja jedina za sada preventivna mera koja će ga sprečiti u ponavljanju istog ili sličnog krivičnog dela", navodi se u saopštenju.

Protiv tog rešenja nezadovoljne stranke imaju pravo žalbe Apelacionom sudu.

I ostalim osumnjičenim za isto delo, E. R., G. R., G. J. i Dž. S., kao i Š. K., određen je pritvor u trajanju od 30 dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA