≫ 

Članovi Belivukovog klana stigli su u Specijalni sud: Trojica svedoka saradnika dovezeni sa skrivene lokacije

Advokati Nikola Ristović i Miloš Malidžan, koji su branili Belivuka i nekolicinu pripadnika njegove grupe, otkazali su punomoćje svim pripadnicima ove kriminalne grupe i saopštili su da izlaze iz ovog predmeta

  • 5

U Specijalni sud upravo su stigli pripadnici organizovane krimina grupe Veljka Belivuka kojima je danas u 9.30 sati zakazano suđenje. Oni se terete za sedam ubistva, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Ispred zgrade suda nalazi se veliki broj pripadnika sa dugim cevima.

Ovo ročište zatvoreno je danas za javnost.

Unutar zgrade ranije su dovezeni Marko Miljković i Veljko Belivuk iz bezbednosnih razloga.

Danas će se prvi put sresti Belivuk i njegov najbliži saradnik Srđan Lalić koji je pristao da postane svedoka saradnik.

Advokati Nikola Ristović i Miloš Malidžan, koji su branili Belivuka i nekolicinu pripadnika njegove grupe, otkazali su punomoćje svim pripadnicima ove kriminalne grupe i saopštili su da izlaze iz ovog predmeta.

Ristović je za Tanjug rekao da će biti prisutan na ovonedeljnim ročištima jer su ga zamolili kako ne bi došlo do odlaganja.

Belivuk i Miljković su u julu angažovali nove advokate Vladimira Petrovića i Gordanu Božilović Petrović, koji će ih zastupati u daljem postupku.

Optuženi član ove kriminalne grupe Srđan Lalić zaključio je sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i postao svedok okrivljeni, tako da će svedočiti protiv ove kriminalne grupe i biti osuđen na kaznu zatvora od 18 godina, koja će mu biti izrečena na kraju suđenja.

Lalić je optužen za šest ubistava, oružje i otmicu, za šta mu je pretio doživotni zatvor.

Pored Lalića, u ovom postupku status svedoka saradnika imaju i Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, koji su za kazne zatvora od 14 i 15 godina pristali da svedoče protiv svojih nekadašnjih prijatelja, članova ove kriminalne grupe.

Druga optužnica protiv ovog klana za još dva ubistva je potvrđena i sredinom jula sud je na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal doneo rešenje o spajanju dve optužnice.

Belivuk, Miljković i još 28 pripadnika njihove organizovane grupe prvom optužznicom se terete za ubistva Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića Pukija i Milana Ljepoje, kao i za oružje, drogu, otmicu i silovanje.

Drugom optužnicom se pripadnici terete za ubistva Gorana Mihjalovića i Nikole Mitića.

Specijalno tužilaštvo u Crnoj Gori je podiglo optužnicu protiv Belivuka, Miljkovića, Jankovića i Ratka Živkovića zbog otmice MIleta Radulovića zvanog Kapetan.

Video: Dijana Hrkalović stigla u Specijalni sud

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr

    5. septembar 2022 | 09:41

    Koliko nas koštaju ove ubice. Kod mene komšija komšiji udario šamar i odma osudjen, a ovi pobili toliko ljudi i još se razvlače po sudu. Na kraju će im država platiti odštetu.

  • Dragan

    5. septembar 2022 | 11:27

    dajte im uslov po 10- ak godina i dajte ih kod Mitrovica u rijaliti to je nasa realnost. i Hrkalovku strpajte i eto..

  • Svi su umesani

    5. septembar 2022 | 10:49

    Stite ih ko BELI MEDVEDI Kao da nesto kriju !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA