≫ 

Ko je ubijeni Jovan Vukotić? Hteli da ga otruju cijanidom u zatvoru, likvidirali mu oca, brat mu u bekstvu

Njegovo ubistvo pokušano je u zatvoru u  decembru 2019. u zatvoru u Beogradu

  • 1
Jovica Jovan Vukotić Foto: Privatna arhiva

Jovan Vukotić, koji je prema policijskoj evidenciji vođa škaljarskog klana ubijen je u Istambulu u Turskoj, objavile su "Vjesti". Za njim je pre godinu dana raspisana poternica. Zanimljivo je da je samo dva puta osuđivan, a bezboj puta dovođen u vezu sa surovim likvidacijama. 

Njegovo ubistvo pokušano je u zatvoru u  decembru 2019. Tada su četvorica muškaraca uhapšena zbog sumnje da su pripremali likvidaciju Jovana Vukotića koji je tada bio u Okružnom zatvoru u Beogradu gde je čekao izručenje Srbiji. Protiv njih četvorice podignuta je optužnica.

Poternica

Njegovo ime pre godinu dana pomenuo je Specijalni tužilac u Crnoj Gori Saša Čađenović na konferenciji za medije SDT-a i Uprave policije Crne Gore i rekao da tužilaštvo tereti Vukotića, koji je inače u bekstvu, za podstrekavanje članova kriminalne grupe da ubiju Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana, navodne vođe kavačkog klana. Takođe, sumnjiči se za stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo putem podstrekavanja i teško ubistvo u pokušaju izvršeno pomaganjem.

Kriminalna organizacija, koju je navodno Vukotić predvodio, imala je posebne organizovane grupe za nabavku eksploziva, vozila i plovnih prevoznih sredstava. Nekoliko dana ranije, za Vukotićem je tragala policija, a pretresani su njegovi objekti u Crnoj Gori. Za njim je raspisana i poternica zbog stvaranja kriminalne organizacije i teškog ubistva putem pomaganja.

Ubili mu ocu 

Porodica Vukotić dobro je poznata i policiji i tužilaštvu. Od pre nekoliko godina svaki trag se izgubio Igoru Vukotiću, rođenom bratu jednog od vođe "škaljaraca". Nakon zatvorske kazne koju je odslužio u Brazilu, bratu Jovanu se pridružio u kriminalnim aktivnostima. Sumnja se da su njih dvojica organizovali krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u zemlje zapadne Evrope.

Njihov otac Veselin Vukotić ubijen je pre tri godine u Dobroti. Ubica još nije nađen. Tada se iz bekstva oglasio čituljom u novinama Jovanovov brat Igor.

- Moram da te pozdravim poslednji put na ovakav način, Oče moj, uzdanice, dobročinitelju, junače moj!!! Zapamti da nas niko ne može razdvojiti, nikad! Počivaj mi u našem miru Čevskom, sa braćom svojom! Neka ti je vječna slava i hvala ti! Voli te beskrajno tvoj sin Igor- napisao je negde iz bekstva.

Nepoznati napadač, sa kačketom na glavi je 20. aprila 2019. godine, u večernjim satima, prišao Vukotiću ispred porodičnih apartmana u Dobroti i u njega ispalio više hitaca, nakon čega je pobegao.

Crnogorski istražitelji su od samog početka, istragu usmerili ka "kavačkom klanu", čiji su pripadnici već šest godina u krvavom ratu sa "škaljarcima".

Veza sa Lukom Bojovićem

Škaljarska grupa, čiji je Jovica Vukotić jedan od vođa, dovodi se u blisku vezu sa grupom Luke Bojovića, koji u Španiji izdržava zatvorsku kaznu od 18 godina zbog organizovanog kriminala. Ova dva klana zajedno su radila na švercu i distribuciji narkotika širom Evrope. Prema operativnim podacima, Jovan Vukotić često je boravio u Beogradu, ali dolazio je i u Novi Pazar, na Kopaonik i Zlatibor, gde se sastajao s pripadnicima klana Luke Bojovića.

Rat

Prve informacije govore da je Jovan Vukotić likvidiran po narudžbini "kavačkog klana". Podsećanja radi, rat „kavačkog" i „škaljarskog klana", počeo je 2014. godine pošto je iz jednog stana u Valensiji nestalo 200 kilograma kokaina. Nestanak vrednog tovara droge pocepao je do tada jedinstvenu kriminalnu grupu iz Kotora na dva dela i tada je počeo krvavi rat u kom je do sada ugašeno 47 života.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA