≫ 

"Krv nije voda, brate, brat je bratu uvek odan": Misteriozni poslednji pozdrav Jovanu Vukotiću iz Rožaja

Jovan Vukotić, navodni vođa škaljarskog klana, ubijen je sa četiri metka u okrugu Šišli u Istanbulu

  • 0
Jovan Vukotić čitulja Printskrin: citulje.novosti.rs

Od Jovana Vukotića, vođe "škaljarskog" klana, koji je ubijen u četvrtak pred trudnom suprugom Mašom i detetom u Turskoj, u Istanbulu, porodica i prijatelji se opraštaju čituljama, a poslednji pozdrav poslat je iz Rožaja umrlicom koja je objavljena u jednim srpskim dnevnim novinama, a u kojoj piše: "Krv nije voda, brate, brat je bratu uvek odan!". 

Juče je osvanula umrlica putem koje se oglasio Balša Đuranović, kum ubijenog.

Jovan Vukotić umrlica Printskrin: Instagram

-Kume moj ostalo je milion pitanja i milion nedoriječenih stvari da kažemo jedno drugom. Jedino mogu da ti obećam a to je da ću čuvati Mašu i Lenu. A Igora ću nastaviti da savjetujem kao što sam i tebe kroz cjeli život- u potpisu Balša.

Podsetimo, Jovan Vukotić, navodni vođa škaljarskog klana, ubijen je sa četiri metka u okrugu Šišli u Istanbulu.

Vukotić se navodno vozio automobilom sa suprugom i sinom u luksuznom kvartu Mečidijekoj.

U jednom momentu pored njegovog vozila zastala su dva napadača na motociklima. Ispalili su pet hitaca iz pištolja od kojih su četiri pogodila vođu škaljarskog klana.

Do njega su uspeli su da dođu pošto su locirali njegovu suprugu.

Istanbulska policija pokrenula je istragu povodom likvidacije. Turski mediji prenose da je istragu preuzelo odeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala.

Likvidirani Vukotić apsolutno vođstvo nad organizovanom kriminalnom grupom “škaljari” preuzeo je nakon ubistva njegovog kuma Igora Dedovića u Atini 19. januara 2020. godine.

Bio je u bekstvu, a crnogorski pravosudni organi za njim su pre godinu raspisali poternicu.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) optuživalo ga je da je u novembru i decembru 2020. godine formirao kriminalnu organizaciju radi likvidacije vođa kavačkog klana Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera. Navodno, te likvidacije “naručio” je preko kriptovane Sky ECC aplikacije.

Škaljarski klan, koji je ovom likvidacijom obezglavljen, istražitelji su prvi put evidentirali još 2008. godine. Navodno, do kraja 2014. godine kao jedinstvena krimi-ekipa delovali su braća Vukotić, ubijeni Dedović i ekipa koja je poslednjih osam godina prepoznata kao organizovana kriminalna grupa “Kavači”, koja je od tada suprotstavljena škaljarcima.

Rat “škaljaraca” i “kavačana” počeo je krajem 2014. godine, nakon što je u španskoj luci Valensija nestalo 300 kilograma kokaina. Prva žrtva kokainskog rata je Goran Radoman, likvidiran u februaru 2015. godine u Beogradu

BONUS VIDEO:

Video: Još jedan snimak ubistva škaljarca Gorana Vlaovića na Pagu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA