≫ 

Otkrivamo: Učitelju jahanja se na teret stavljaju seksualna zlostavljanja i nad dve devojčice od 13 godina

Tokom 2013, 2014. i 2015. godine izvršio je, kako se sumnja, dva krivična dela Nedozvoljene polne radnje nad dve devojčice od 13 godina

  • 17
Miloš Đukić, instruktor jahanja Printskrin: Instagram/M.Dj.

M. Đ., instruktor jahanja i kasakader koji se sumnjiči za silovanja i seksualna zlostavljanja nad maloletnicama i devojkama, saslušan je danas u Višem u jvnom tužilaštvu, a kako Telegraf saznaje, njemu se, između ostalog, na teret stavljaju i nedozvoljenje polne radnje nad devojčicama od 13 godina. 

- On je, kako se sumnja, sva pomenuta krivična dela izvršio u prostorijama konjičkog kluba. Sumnja se da je Miloš Đ. u decembru 2010. godine, silovao maloletnu devojku, koja je u to vreme imala 17 godina.

Nad devojkom od 15 godina je, kako se sumnja, izvršio krivično delo Nedozvoljene polne radnje u junu 2017. godine, a u martu 2018. godine je pokušao da je siluje. Takođe, postoji sumnja da je nad drugom devojkom od 15 godina u septembru 2021. godine izvršio krivično delo Nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dve punoletne devojke u istom vremenskom periodu. Tokom 2013, 2014. i 2015. godine izvršio je, kako se sumnja, dva krivična dela Nedozvoljene polne radnje nad dve devojčice od 13 godina - rečeno je za Telegraf iz Višeg javnog tužilaštva.

Podsetimo, osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu u ovoj fazi postupka. Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da odredi pritvor M. Đ. da ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Osumnjičenog Miloša Đ. oštećene su prijavile policiji i tužilaštvu iskazujući time puno poverenje u institucije. Sve oštećene će u postupku dobiti status posebno osetljivih svedoka i svoje iskaze će davati u zakonom propisanom okruženju i pod propisanim uslovima. Tužilaštvo će se starati o maksimalnoj zaštiti identiteta oštećenih i poziva medije da o ovom slučaju profesionalno izveštavaju, uz maksimalno poštovanje kako prava žrtava i njihove privatnosti, tako i prava osumnjičenog uz pretpostavku nevinosti.

M. Đ. je hapšen 2011. godine, ali je pet godina kasnije zbog nedostataka dokaza je oslobođenih svih sumnji.

BONUS VIDEO:

Video: Dolazak Mike Aleksića u Viši sud: Danas mu počinje suđenje za silovanje i seksualno uznemiravanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • t

    14. septembar 2022 | 11:25

    Zasto ne pokazete lice i ne objavite ime??

  • А

    14. septembar 2022 | 11:23

    Сад све те оштећене имају по тетоважу !!?Јако занимљиво??!

  • Hajduk

    14. septembar 2022 | 11:19

    Dozivotna kazna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA