Podignuta optužnica za ubistvo vođe "Hantersa": Za ubicom raspisana poternica, dvojica pomagača u zatvoru

Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju

  • 3
Ubistvo navijaca u Obrenovcu, Branislav Bane Penčić Foto-montaža: Nikola Anđić, Milena Đorđević, Shutterstock

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv tri okrivljena da su kao saizvršioci na podmukao način 19. marta ove godine oko 15 časova u Obrenovcu ubili Branislava Penčića. Za krivično delo teško ubistvo optuženi su Damir P. (26) koji se nalazi u bekstvu, Šain U. (52) i Igor B. (44). Damir P. se tereti i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja, a Šain U. i za falsifikovanje isprave.

Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju. Tužilaštvo je predložilo sudu da se Damiru P. sudi u odsustvu, kao i da drugoj dvojici optuženih produži pritvor. Damir P. je optužen da je ubio Branislava P. iz oružja koje je neovlašćeno nosio, dok su mu Šain U. i Igor B. u tome bitno pomogli. Nakon što su prethodnih dana osmatrali kretanje oštećenog, Damir P. i Šain U. su ga sačekali na parkingu na kojem inače parkira svoje vozilo.

Pošto je izašao iz automobila, Damir P. je iz pištolja sa prigušivačem ispalio više hitaca u pravcu grudnog koša Branislava P, usled kojih je prevežen u Urgentni centar gde je preminuo. Damir P. se potom vratio u vozilo u kojem ga je čekao Šain U, a potom su se našli sa Igorom B, koji je Damira P. odvezao do autobuske stanice u Beogradu. Šain U. se sam odvezao do autobuske stanice u Beogradu gde je ušao u autobus koji ide za Suboticu.

Kod njega su prilikom hapšenja policijski službenici pronašli falsifikovana dokumenta Republike Hrvatske.

Video: Rekonstrukcija ubistva bivšeg vođe navijača Partizana Branislava Penčića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    16. septembar 2022 | 17:10

    A sta je sa mrezom i ko je naredio,obzirom da je Vulin javno rekao da je sve rasvetljeno,u jutarnjem programu oko 7 dana nakon ubistva?Kako sada samo ovi!?!?I pohvalio se sposobnom policijom

  • Maja

    16. septembar 2022 | 17:32

    Pogledajte jutarnji program,Dea i Sarapa,sve ce vam biti jasno.Pozdrav!

  • Maja

    16. septembar 2022 | 17:27

    Nisam to ja rekla,vec ministar.Neka novinari provere.Nema lazi nema prevare

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA