Svirača ubio od batina zbog 390 dinara, urinirao po njemu, pa "izgubio pamćenje": Žarko osuđen na 18 godina

Na početku suđenja Žarko R. je tvrdio da se "ne seća da ga je svesno ubio jer je bio pijan i ne seća se kako stoji u optužnici da je urinirao po pokojniku"

  • 15
Kristijan Kostić Bleki Printskrin: YouTube/Bleki Novi Sad, Mojnovisad. Vladimir Jovanović

Žarko R. (21) iz Žablja osuđen je danas u Višem sudu u Novom Sadu na 18 godina zatvora zbog teškog ubistva pri razbojništvu uličnog svirača Kristijana Kostića Blekija (66).

Ovo je prvostepena presuda na koju tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe Apelacionom sudu, potvrdila je za Tanjug portparol Višeg suda u Novom Sadu Jelena Ostojin.

Sud smatra da je dokazano da je okrivljeni počinio krivično delo teško ubistvo pri razbojništvu, februara ove godine u Kosovskoj ulici u Novom Sadu kod broja 7a.

Kristijan Kostić Bleki Printscreen: YouTube/Bleki Novi Sad

Kao otežavajuća okolnost uzeto je u obzir da se ubistvo dogodilo na javnom mestu, da je naneo oštećenom 12 povreda u gornjem delu tela, da je urinirao po Kostiću, što je čin poniženja žrtve.

Na početku suđenja Žarko R. je tvrdio da se "ne seća da ga je svesno ubio jer je bio pijan i ne seća se kako stoji u optužnici da je urinirao po pokojniku".

-Ne sećam se što sam iz kafića krenuo prema njemu. Ne sećam se ni što sam mu tražio pare, ali znam da sam mu rekao "ako ne izvadiš pare nokautiraću te. Nisam ga poznavao, samo sam ga primetio u lokalu da je bio sa gitarom, dok sam ja pio. Ali znam da mi je dao 390 dinara, sa kojima sam kupio cigarete. Uzeo sam pare i krenuo da ga udaram, obuzeo me neki bes. Nastavio sam da ga udaram i nisam mogao da se zaustavim. A zašto, ne znam, znam samo da sam agresivan kada popijem. Kada sam mu video krv iz usta, pokušao sam da ga oživim i tada sam mu pregledao džepove da li ima još para. Naišao je neki prolaznik i ja sam ga zamolio da pozove hitnu pomoć. Kada su oni stigli , rekao sam im da čoveku nije dobro i ništa više. Oni su rekli da će sada policija doći, ja sam odmah otišao u stan kod majke. Presvukao sam se i legao da spavam - rekao je pred sudom optuženi Žarko.

Kristijan Kostić Bleki Printskrin: YouTube/Bleki Novi Sad

Na glavnom pretresu zamenik višeg javnog tužilaštva pitala ga je da li se seća da mu je urinirao po licu, on je rekao da ne, iako se na snimku vidi da jeste.

Na snimku se vidi kako ga prvo udara u glavu, od čega pokojnik pada. On tada nastavlja nogama da ga udara, gazi, šutira... Žarko je rekao da je pokušao da ga oživi, a snimku se vidi da ga on po grudima nogama udara, a ne da ga oživljava. Takođe, osumnjičeni spušta donji deo trenerke i urinira ka pokojniku po licu, dok on leži nepomično.

Videvši prolaznika, optuženi ga je zaustavio, rekavši mu da Kostić nije u dobrom zdravstvenom stanju, na šta je prolaznik pozvao Hitnu pomoć.

U Urgentom centru doktori su pokušali da reanimiraju Kostića, ali zbog velikog broja povreda, između ostalog i preloma lobanje, reanimacija je bila bezuspešna.

Tužilaštvo u optužnici navodi da je u trenutku prebijanja sposobnost optuženog da shvati značaj dela i da upravlja svojim postupcima bila smanjena, ali ne do bitnog stepena, budući da je bio pod uticajem alkohola u krvi - oko 2,47 promila.

Veliki broj Novosađana se par dana nakon Kosticeve smrti okupio na Trgu slobode gde su upalili sveće, doneli cveće i njegovu fotografiju, i na taj način oprostili od poznatog uličnog svirača.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    19. septembar 2022 | 16:02

    SRAMOTA, dozivotna, najmanje!!!

  • Pp

    19. septembar 2022 | 17:02

    Premalo za takvog monstruma. Zver koja iz čiste obesti monstruozno ubije čoveka, bez ikakvog razloga, još i urinira po njemu mrtvom zaslužuje smrtnu kaznu, a ako ona ne postoji u zakonu onda bar doživotnu robiju.

  • Neko

    19. septembar 2022 | 16:59

    Samo 18 god...za ovakvo ubistvo treba barem 40 god.da lezi u zatvoru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA