≫ 

"Overen" metkom u potiljak, prvi hitac uleteo kroz prozor i ranio devojku: 7 godina od ubistva navijača Zvezde

"Smaknut" je u klasičnoj sačekuši u ulici Nova 101 kod broja 27, a napadači su sačekali Roganovića koji se vraćao kući iz Novog naselja

  • 2
Aleksandar Roganović Foto: Privatna arhiva

Aleksandar Roganović vođa navijača "Zvezde" ubijen je pre tačno 7 godina u naselju Veternik u Novom Sadu.

U njega je ispaljeno nekoliko metaka od kojih ga je smrtonosni hitac pogodio u glavu, a u obračunu ranjena je i devojka koja je bila u svom stanu. Roganović i ranjena devojka su odmah prevezeni u Klinički centar Vojvodine, ali je on ubrzo preminuo.

"Smaknut" je u klasičnoj sačekuši u ulici Nova 101 kod broja 27, a napadači su sačekali Roganovića koji se vraćao kući iz Novog naselja.

Njega su presreli Milivoje Vučković i Jovan Perišić koji je nosio fantomku. Vučković je nosio automat, a ovaj drugi revolver.

Prvo su se svađali sa Roganovićem, a potom je Perišić ispalio metak koji je ranio devojku koja je sedela u svojoj kući, naime, hitac je prošao kroz njenu roletnu.

Ubistvo Tetovska ulica Foto: Marko Jovanović

Aleksandar je potom krenuo da beži, ali mu je Vučković pucao u glavu.

Milivoje je osuđen na 15 godina, a Perišiću se sudilo u odsustvu i dobio je 14 godina. Za njim je raspisana crvena poternica.

- Ne priznajem izvršenje krivičnog dela. Ja sam tada bio na Kosovu, odnosno u Kosovskoj Mitrovici od 15. septembra. Na Kosovo sam otputovao 14. septembra, jer me je sestra nazvala dok sam bio u Centru za socijalni rad, kome sam morao da se javljam, da mi kaže da me je tražila policija. Došao sam kući, spakovao se i odlučio da idem na Kosovo da se tamo malo smirim. Mislio sam da me policija traži zbog krivičnog dela koji sam počinio ispred kladionice - rekao je Vučković tada u svoju odbranu.

Ko je bio Roganović

Bio je označen kao vođa navijača "Zvezde". Hapšen je u februaru 2015. godine kada je kod nađen ilegalni pištolj. Sa njim je tada privedeno još nekoliko muškaraca koji su bili poznati policiji.

Vodili su "rat na ulicama" Novog Sada zbog, kako se navodi, prevlasti na narko tržištu.

Roganovićevi najbliži saradnici bili su S. Z., J. P. i S. N. i njih četvorica 2015. godine imali su po oko 20 godina i više od 30 krivičnih dela na teretu.

BONUS VIDEO:

Video: Snimak ubistva Luke Žižića: Ubica prišao do stola i ispalio nekoliko hitaca direktno u njega

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    21. septembar 2022 | 08:05

    To samo u Srbiji moze - preko 30 krivicnih dela,a da bude na slobodi.Neka ja samo po godinu za svako krivicno delo,pa vidite koliko je to.Ovako,dil sa policijom,sudijama.

  • Samo u Srbiji

    21. septembar 2022 | 05:45

    Za ubistvo 14 godina,zato se i ubijaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA