• 0

"Daco, što ostavi svoju decu, što ode u crnu tminu": Lelek na sahrani poginulih muzičara iz Vladičinog Hana

, Telegraf

Na raskrsnici koja vodi ka Repinskom groblju, trube iz Stanislavove povorke su zaćutale a odjeknule su druge, koje su ispraćale Dalibora...

  • 0
Stanislav Antić, sahrana, Nastradali trubači, Niš, Vladičin Han, sudar, nesreća

Foto: D.K.

Muzičari iz Vladičinog Hana Dalibor Milošević (34) i njegov brat od tetke Stanislav Anđelković (21) sahranjeni su danas jedan kraj drugog na Repinskom groblju u naselju Poljana.

Pogrebna kolona krenula je od kuće mladog Stanislava, čija je supruga Danijela jedva stajala na nogama. Kako su ispričale njihove komšije, ona je tragičnog dana nameravala da s svom suprugu saopšti vest o trudnoći kojoj su se dugo nadali, ali umesto slavlja u njihov porodični dom uselila se tuga.

Kada je kovčeg iznet iz kuće zaorile su se trube a zatim i zvuci bubnja koji su se mešali sa kricima ožalošćenih rođaka i prijatelja. Tužna kolona promicala je ulicama Poljane čiji su meštani listom plačući stajali u špaliru. Na raskrsnici koja vodi ka Repinskom groblju, trube iz Stanislavove povorke su zaćutale a odjeknule su druge, koje su ispraćale Dalibora. Tužne kolone su se na tom mestu spojile i zajedno krenule ka njihovom poslednjem počivalištu.

- Daco, Daco, brate moj, kude će puštimo Daco u crnu tamninu. Dalibore, brate, kude ćeš, što ostavi decu svoju - nadjačavalo je trube naricanje Miloševićeve sestre. Nesrećni čovek je iza sebe ostavio četvoro dece i peto na putu.

Muzika na Repinskom groblju jedina je koja se danas čula u Vladičinom Hanu jer je zbog smrti dvojica mladih ljudi u ovom gradu Proglašen Dan Žalosti. Na groblje je došao i predsednik opštine Goran Mladenović koji je porodicama izjavio saučešće i na humke položio cveće.

Na sahrani je više od 1.000 ljudi, a trubača koje predvodi orkestar Bobana Petrovića ima više stotina, skupio se ceo jug Srbije, a kolika tuga i bol su se danas nadvili nad Vladičinim Hanom pogledajte OVDE. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA