≫ 

Zadržan u policiji na trežnjenju: Somborac vozio sa čak 3,10 promila alkohola u krvi

Najveći broj vozača, ukupno 5.292, kažnjen je zbog prekoračenja brzine

  • 0
Voznja, vozac, pivo, pijani vozac

Foto: Shutterstock

Tokom protekla tri dana pojačane kontrole, saobraćajna policija kontrolisala je 33.739 vozila, a otkriven je ukupno 10.846 saobraćajnih prekršaja.

Najveći broj vozača, ukupno 5.292, kažnjen je zbog prekoračenja brzine, dok je zbog nevezivanja pojasa kažnjeno 2.066 vozača i putnika.

Na alkohol je testirano 28.376 vozača, a zbog vožnje pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno njih 848. Čak 161 vozač zadržan je na trežnjenju u policiji, jer je vozio sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu, a zadržano je i 27 vozača koji su vozili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

U petak, 30. septembra, u Somboru, iz saobraćaja je isključen četrdesetsedmogodišnji vozač pežoa, koji je, u 16.28 časova, otkriven da vozi sa čak 3,10 promila alkohola u organizmu. Zadržan je u policiji i protiv njega je podneta prekršajna prijava zbog nasilničke vožnje.

Najviše prekršaja otkriveno je na teritoriji Policijske uprave Novi Sad, 952, na teritoriji Policijse uprave u Čačku otkriveno je 884, a na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd 846 prekršaja.

S obzirom da predstoji period nepovoljnijih vremenskih prilika, što će pogoršati uslove za odvijanje saobraćaja, Uprava saobraćajne policije apeluje na sve učesnike u saobraćaju da povećaju opreznost i poštuju saobraćajne propise.

Video: Telegraf sa policijom u pojačanoj kontroli vozača na alkohol i narkotike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA