Ilija koji je zaklao majku, oca i dedu u Čačku ne ide u zatvor: Izrečena mu je "posebna mera" u ustanovi

Podsetimo, Ilija Glišović je u aprilu ove godine u čačanskom naselju Kulinovci usmrtio oca, majku i dedu a potom pobegao sa mesta zločina

  • 3
Atenica, Čačak ubistvo

Foto: Privatna arhiva, Facebook/Ilija Glisovic, Tanjug/Čačakvideo/Dragan Nikolić, Nikola Anđjić

Ilija Glišović koji se tereti za krivično delo trostuko ubistvo, na glavnom pretresu održanom u Višem sudu u Čačku proglašen je neuračunljivim u trenutku izvršenja ovog krivičnog dela i izrečena mu je mera obaveznog lečenja u zdravstvenoj ustanovi zatvorenog tipa.

"Ilija se nije pojavio na glavnom pretresu zbog svog zdravstvenog stanja, a psihijatar iz bolnice zatvorenog tipa koji radi sa njim je obrazložio razloge zbog kojih nije došao. Sud je izrekao meru obaveznog lečenja, neće biti drugih ročišta", izjavio je za RINU Radisav Vesović, Glišovićev branilac po službenoj dužnosti.

Ilija će sa trećeg sprata zatvorske bolnice biti prebačen na četvrti, gde borave osobe koje su na izdržavanju izrečene mere obaveznog lečenja. Njegovo stanje svakodnevno prati tim lekara koji će izveštaj podnositi sudiji.

Podsetimo, Ilija Glišović je u aprilu ove godine u čačanskom naselju Kulinovci usmrtio oca, majku i dedu a potom pobegao sa mesta zločina.

Video: Ilija koji je ubio oca, majku i dedu nije stigao u Viši sud

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    7. oktobar 2022 | 13:33

    Nadam se da nece nikad da izadje..

  • Veteran

    8. oktobar 2022 | 06:16

    Ovaj ostaje do kraja života u ovoj ustanovi, tako je i moj komšija ostao u Nisu, tamo je i završio,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA