≫ 

Ubica joj je prišao s leđa i zverski prerezao vrat. Nikada nije pronađen: 12 godina od ubistva Milice Barašin

Prema izveštajima policije, zločinac koji nikada nije identifikovan Milici je prišao sa leđa i prerezao joj vrat

  • 5
Milica Barasin Foto: Privatna arhiva

Juče je prošlo tačno 12 godina od kako je nedaleko od svoje kuće, kod Somborske pruge, na monstruozan način ubijena šesnaestogodišnja Milica Barašin iz Subotice. Proteklo je više od decenije, a zločin nije rešen.

Prema izveštajima policije, zločinac koji nikada nije identifikovan Milici je prišao sa leđa i prerezao joj vrat.

Tinejdžerka je živela sa majkom Svetlanom Simendić, bakom Stojankom i dekom koji je ubrzo posle Miličine sahrane preminuo od tuge za unukom. Pretpostavlja se da je devojčica u trenutku ubistva nosila slušalice i slušala muziku, te nije mogla da čuje napadača koji joj se prišunjao.

- Žena koja se zadesila u blizini i koja je potom dala iskaz policiji videla je iz automobila muškarca sa kapuljačom. Držao je devojčicu za koju se pretpostavlja da je bila Milica. Žena je rekla da je, u svetlosti farova videla da devojčica najverovatnije plače, odnosno da joj idu suze. Prošla je kolima, ali je odlučila da se vrati, kada je muškarca sa kapuljačom videla kako trči. To je njen iskaz - rekla je ranije za Subotičke.rs Svetlana Simendić, majka ubijene Milice.

U izveštajima je navedeno i da je ubica bio desnoruk, te da je najverovatnije koristio mesarski nož koji nije pronađen.

- Digla sam ruke, jer više ne očekujem ništa. Ne znam ni ko vodi slučaj ubistva moje ćerke, ni da li je slučaj završio u fioci. Naučila sam da živim sa svojim gubitkom - rekla je majka pre dve godine.

Majka ubijene devojčice dodala je da danas živi mirno i povučeno, kao i pre Miličinog ubistva.

- Neposredno nakon ubistva čula sam nekoliko neverovatnih priča o čitavom događaju, ali do danas ne znam i ne mogu čak ni da naslutim šta je pozadina ubistva - dodala je.

Iako je zločin otkriven vrlo brzo, ubica je izmakao ruci pravde. Posle toliko vremena, devojčicina majka sumnja da će on ikada biti uhvaćen.

- Bojim se da nikada neću saznati ko je i zbog čega ubio moje dete. U policiju odavno ne idem, jer tamo nemaju šta da mi kažu. Poslednje što su mi rekli je da nedostaje motiv i da istraga kreće iz početka, ali to izgleda nije dalo rezultata. Mislim da je propust napravljen na startu i da će, kako vreme odmiče, biti sve teže da se pronađe - rekla je majka.

Video: Kako je Tijana Jurić zapečatila sudbinu svakom ubici deteta u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xxxx

    8. oktobar 2022 | 23:21

    Pretužno

  • Ms

    9. oktobar 2022 | 07:51

    Cesto citamo da se u svetu pomocu novih tehnologija, ubice pronadju nakon desetina godina. Zarko zelim da se to dogodi u ovom slučaju, a takodje i da se objave imena Topciderskih vojnika.

  • V8

    9. oktobar 2022 | 06:00

    Zavisi puno i ko je vodio istragu, ako su propusti napravljeni u samom startu teže se dolazi do pocinioca, mislim da dobar operativni rad može da odradi dosta toga, ubica će pasti možda i za nekoliko godina i to sasvim slučajno, slučaj je otkriven kasno, ali Dnk je ostao sigurno, tako da ubica ili je u zatvoru za već neko delo, ili se i dalje šeta, ali pitanje dokle će..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA