≫ 

Skandal u centru Niša: Napadnut policijski inspektor, polomljena mu kost na licu

Među uhapšenima je i jedan komunalni policajac koji u to vreme nije bio na dužnosti

  • 6
Bolnica policajac

Foto-ilustracija: Shutterstock, Nikola Tomić

Inspektor odeljenja kriminalističke policije Policijske uprave u Nišu povređen je u tuči na Trgu kralja Milana u ovom gradu, saznaje Telegraf.

Kako saznajemo, do incidenta je došlo u 2.20 sati iza ponoći kada je službenik Ministarstva unutrašnjih poslova zadobio povrede u predelu lica koje su okarakterisane kao teške.

- Policajac je zadobio prelom jagodičnog luka. Pregledan je na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju, nije hostpitalizovan ali bi danas trebalo da se javi u bolnicu – navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Kako saznajemo, inspektor koji je bio na dužnosti postupao je zbog sukoba do koga je došlo u centru grada koji je pretio da preraste u ozbiljniji incident. Akteri tuče su ga tada napali i povredili. Zbog napada na inspektora uhapšene su tri osobe, a kako saznajemo, među njima je i jedan komunalni policajac koji u to vreme nije bio na dužnosti.

Načelnik Komunalne milicije: Moraju da se pridržavaju zakona kad jesu i kad nisu na dužnosti

Dejan Kovačević, načelnik komunalne milicije saopštio je da nije upoznat sa detaljima ovog događaja, ali da zna da je jedan njegov službenik uhapšen.

- Čuo sam da je on zadržan do 48 sati u policiji, da je bila neka tuča ali ništa više od toga. Očekujem da me pozove komandir policijske stanice koja je postupala da bih imao više informacija. Taj naš pripadnik nije bio na dužnosti noćas, to mogu da kažem – rekao je Kovačević.

Istakao je da komunalni milicajci moraju da se pridržavaju zakona i kada su na dužnosti i kada nisu, posebno jer su baš oni i zaduženi za njegovo sprovođenje.

- Oni moraju da se ponašaju u skladu sa pravilima službe ali svako snosi odgovornost za svoje postupke. Ne može niko nikog da prati 24 sata dnevno i da mu govori šta da radi, osuđujem napad na svako lice, a kamoli na službeno lice u vršenju službene radnje – zaključio je Kovačević.

Službenik komunalne milicije koji je uhapšen nije do sada imao problema sa uakonom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    9. oktobar 2022 | 10:23

    Sta tek da ocekuju obicni gradjani kad ovako premlate lice koje je ovlacceno i sluzbeno predstavlja drzavu???

  • Marko

    9. oktobar 2022 | 10:38

    Ma nasli se sve moj do mojega

  • vm

    9. oktobar 2022 | 11:15

    ...do sada nije imao problema sa zakonom ( komunalni policajac). Jer ga do sada ga nisu uhvatili na delu. Ili ni jedan od aktera nije bio inspektor "prave" policije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA